Seçim sandığı güvenliğine yurttaş el koydu!

“Seçimlere hile karışması endişesi” taşıyan yurttaşlar sosyal medya üzerinden örgütlenerek İstanbul çapında bir ilke imza attı.

Yayınlanma: 20.03.2014 - 18:28
Abone Ol google-news

Hiçbir partinin kontenjanında yer almadan, oylarının güvenliği için Sandıkbaşındayız Platformu’nu oluşturan 13 bin 300 gönüllü aynı çatı altında buluştu.
 
Seçime kısa bir süre kala amaçları da, "seçim sandığının güvenliği ve oyların çöpe gitmemesi için 32 bin 165 gözlemci sayısına ulaşmak.

Sandıkta görev alabilmek için de sembolik olarak bağımsız bir aday çıkardılar. Adayları da Piyanist ve besteci Selen Gülün. elen Gülün, her yetkin vatandaşın oy vermesini isteyip de kendine oy istemeyen ilk ve tek aday olacak bu seçimlerde.

Örgütlenmek ve bilgilendirmek için www.sandikbasindayiz.org adresini kullanan gönüllüler, şu çağrıyı yaptı:
 
“Bizler, seçimlerin güvenilirliğinden endişe duyan vatandaşlar olarak hilesiz, adil, şeffaf , temiz bir seçim için halkı bilinçlendirme ve İstanbul’da 32 bin 165 sandığa gözlemci (müşahit) bulmak için yola çıktık. Amacımız, hiçbir siyasi partinin sandık gözlemci kotasını kullanmadan, tam bağımsız gönüllüler olarak seçim gününde sandık başında görev almak, seçim sonunda sandığımızın sonuçlarını kamuya açıklanan sonuçlarla karşılaştırmak ve gerekirse yasal haklarımızı kullanarak ilgili mercilere itiraz edebilmek.

Hareketimizin hiçbir siyasi parti ile bağımız yok; kendimizi tüm partilere eşit mesafede konumlandırıyoruz. Bizler, 30 Mart’ta bağımsız adayımız Selen Gülün’ün gözlemcileri olarak sandık başlarında yer alacağız. Bu konuda çalışan diğer girişimlerle de işbirliği içindeyiz. 30 Mart seçimlerinde, İstanbul’daki 32 bin 165 sandığın her birinde, gönüllü birer bağımsız gözlemci bulundurmayı hedefledik. Şu an itibari ile toplam 13 bin 300 gönüllümüz var. Her geçen gün artan gönüllü sayımızla daha fazla sandığı gözlemleyebileceğiz. Özellikle, Esenyurt, Bağcılar, Sultangazi, Güngören, Esenler, Beylikdüzü, Zeytinburnu, Cekmeköy, Beykoz, Eyüp, Tuzla, Büyükçekmece ilçelerinde çok daha fazla sayıda gönüllüye ihtiyacımız var.

Öncelikle siz de gönüllü olabilirsiniz. Bu bilgiyi, kopyalayarak siz de kendi kişisel sosyal ağlarınızda paylaşıp, arkadaşlarınıza, mezun olduğunuz lise ve/veya üniversitenin mezunlar derneğine gönderebilirsiniz, mevcut ve önceki iş yerlerinizde, okulunuzda, çocuklarınızın okulunda, öğretmenlere ve velilere, çocukların sosyal etkinliklerinde diğer velilere, hobi gruplarınızdaki, üye olduğunuz spor klüplerindeki dostlarınıza, gönderebilirsiniz. Halen bir üniversitede öğrenci veya eğitmen iseniz arkadaşlarınızı, klüplerinizi harekete geçirebilirsiniz.

Her hafta, Avrupa ve Asya yakasında Gözlemci eğitimi veriyoruz. Bu eğitimleri sosyal medyadan da duyuruyoruz. En az 10 gönüllü bulursanız, gelip eğitimi sizin uygun göreceğiniz bir mekanda verebiliriz, sabah, öğlen, akşam… Ne zaman isterseniz… Seçimlerin güvenilirliğinden endişe duyuyorsanız lütfen siz de katılın bize. www.sandikbasindayiz.org adresine girerek Gönüllü Kaydı’nızı yaptırın. Unutmayın, hep birlikte daha güçlüyüz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler