"Şimdiye kadar başımızı zorla açtınız, sizin başınızı zorla kapattıracağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, başörtülü iki kadınla yaşadığı 'laiklik' diyaloğunu canlı yayında anlattı.

Yayınlanma: 02.05.2016 - 17:35
Abone Ol google-news
<video:526211>

CHP'nin iletişimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Halk TV'deki Medya Mahallesi programında sahilde piknik yapan başörtülü iki kadınla yaşadığı ilginç diyaloğu anlattı.

Muhafazakar kesimde laiklik ve CHP konusundaki ön yargılara ve AKP'nin toplumu ne denli kutuplaştırdığına dikkat çeken Yasemin Öney Cankurtaran, laikliğin kaldırılmasına karşı olan başörtülü ve çarşaflı bir kadının gerekçesini o kadının ağzından anlattı:

"BENİM NE FARKIM KALIR"

İşte CHP'li Öney ile çarşaflı türbanlı kadının arasında geçen o konuşma: 

"Önce 'Siz CHP'li olanazsınız' diye şaşırdılar. 'Neden' diye sordum. 'CHP'liler elittir' dediler. Tamamen öğretilmiş bir kelime. Ne demek elit? 'Onlar lüks yaşıyorlar. Onlar dini reddediyorlar, bizim başımızı açmak istiyorlar, yine oruç tutamayacağız' dediler. 'Ne zaman oruç tutana karışıldı bu ülkede, ya da cumaya gidene, namaz kılana ne zaman müdahale edildi' diye sordum. 'Ama senin bugün başını kapatmanı, çok rahat bir şekilde üniversiteye gitmeni sağlayan da laiklik' dedim. O da 'Aslında ben laikliğin kalmasını istemiyorum' dedi. 'Neden' dedim, 'Herkez başını örtecek o zaman. Benim farkım ne olacak o zaman' dedi. Yaklaşımın geldiği noktaya bakar mısınız? Yani sen 'Ben farklıyım' demek, 'bu gruba aitim' demek için mi başını örtüyorsun. Bakın laikliğin kadın üstündeki travmasına bakar mısınız?"

"ŞİMDİYE KADAR SİZ BAŞIMIZI ZORLA AÇTINIZ, ARTIK BİZ SİZİN BAŞINIZI ZORLA KAPATTIRACAĞIZ"

CHP'li Öney, başka bir başörtülü kadınla yaşadığı diyaloğu ise şöyle aktardı:

"Oradan başka bir masaya geçtim. Bir önceki masadaki siyaloğu aktardığımda 'Siz şimdiye kadar bize zorla başımızı açtırdınız, şimdi biz size zorla başınızı kapattıracağız' dediler. 'Durun bir dakika. Siz kimsiniz, biz kimiz' dedim. AKP'nin bu ülkeye yaşattığı en büyük kara yazısı bu olacak. Bu topraklarda hiç bir zaman bu kadar kutuplaşma yaşanmaıştır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler