Bal: İktidar partisine evet demek daha fazla baskı demek

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, yerel seçimlerde sadece belediye başkanlarının değil, bu ülkenin yönetim şeklinin ve yönetim tarzının da seçileceğini söyledi.

Yayınlanma: 28.03.2014 - 16:01
Abone Ol google-news

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Bal, "Bu seçimlerde siz sadece belediye başkanlarınızı seçmeyeceksiniz. Bu ülkenin yönetim şeklini ve yönetim tarzını da seçeceksiniz. Bu sadece bir particilik meselesi değil, bir millet meselesidir. İktidar partisine 'evet' demek 'daha fazla baskı yapın' demektir. İktidara verilecek her 'evet'in baskıya verilen bir 'evet' olduğunu hatırlatıyorum" dedi.

Bal, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in yaptıkları toplantıda çıkan ses kayıtlarının sorulması üzerine, "Eğer bu tapeler doğruysa yapılmak istenen içerideki seçim öncesi küçük çaplı bir çatışma senaryosu ile içerdeki gündemi değiştirmek, milli bir mevzuya çevirmek, böylece de iktidar partisine avantaj sağlamaktır" diye yanıt verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler