‘AA müdürü neredeydi?’

CHP adayı Mansur Yavaş, düzenlediği basın toplatısında seçim gecesi yaşanan garipliklere dikkat çekti.

Yayınlanma: 02.04.2014 - 09:43
Abone Ol google-news

Seçim gününden bu yana itirazlarını dile getiren ve seçimi aslında kendisinin kazandığını savunarak tek tek hile iddialarını toplayan CHP adayı Mansur Yavaş, kendilerine verilen oyların sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirdi. Yavaş, “Oyumuzu çaldırmayacağız” diye konuştu. Yavaş, seçim sonuçlarına yönelik itiraz girişimlerini tamamladıktan sonra basın toplantısı düzenledi. Seçim akşamı bazı taşra ilçelerinden gelen oyların sayımının ve sisteme girilmesi işleminin uzamasını anlamlı bulduğunu belirten Yavaş, tüm Türkiye’nin gözü önünde 4-5 saat veri akışının kesildiğini dile getirdi.

‘AA müdürü neredeydi?’

Şaibelerin sonuçların açıklanmasıyla başladığına işaret eden Yavaş, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün seçimlerin açıklandığı anda nerede olduğunun ve Cihan Haber Ajansı’nın “nasıl hacklendiğinin” araştırılması gerektiğini söyledi. Ankaralıların seçimlere şaibe karıştığı yönünde düşünce taşıdıklarını ve haklarını aradıklarını belirten Yavaş, “Elbette ki biz de Ankaralıların haklarını arayacağız ve onların bize verdiği oyların sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu noktadan hareketle bugün ilçe seçim kurullarına itirazlarımızı yaptık. Oralarda bir sürü yanlış tespit ettik. Özellikle CHP’ye verilen oyların bir alta ya da bir üste yazılmak suretiyle veya bazı tutanaklarda çok az oy almış gibi aktarılmak suretiyle yanlışlıklar tespit ettik” diye konuştu. İl seçim kuruluna, geçici tutanakların kesinleştirilmemesi için başvurduklarını belirten Yavaş, 12 bin sandığa ilişkin ıslak imzalı tutanaklarla YSK sonuçlarını karşılaştıracaklarını, bir oyun bile boşa gitmeyeceğini söyledi.

Yavaş, “İki gecedir hiçbir arkadaşımız uyumuyor ve sabah diğer partilerden de birtakım eksik tutanakları aldık. Dün geceden beri çalışan 600 gencimiz yorulanların yerine yenileri gelerek müthiş bir şekilde sahip çıkıyor” dedi. CHP adayı Mansur Yavaş, düzenlediği basın toplatısında seçim gecesi yaşanan garipliklere dikkat çekti.

AA Genel Müdürü sessiz

‘Gitmedim’ diyemedi

Yavaş’ın dün kullandığı bir ifade, tartışmaları alevlendirdi. “CİHAN (sonuçları yayınlayan bir diğer ajans) hiçbir bilgi akışı sağlayamazken sadece AA’nın bilgi akışı sağlamasıyla AKP’nin önde olduğu algısı yaratılarak, sandık başındaki görevlilerin, sandık başlarını terk etmeleri amaçlanmıştır” diyen Yavaş, ardından şu iddialı cümleyi kullandı: “AA’nın başındaki şahsın, seçimler açıklandığı anda nerede olduğunun araştırılması lazım. Ajans genel müdürlüğünden mi, başka yerden mi yönetti?” Yavaş daha basın toplantısını bitirmeden telefonla ulaştığımız Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, “Önce ne olduğunu öğreneyim, sonra gerekirse açıklama yaparım” dedi. Ancak aradan geçen sürede ne AA’dan ne de Öztürk’ten bir açıklama geldi. Bunun üzerine akşam saatlerinde tekrar ulaştığımız Öztürk “Şu anda söylenecek bir şey yok. Olursa yazılı açıklama yaparız” demekle yetindi. (Cumhuriyet- Fırat Kozok)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler