Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den gündemi değiştiren açıklama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gelecekle ilgili siyaset planı olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 18.04.2014 - 11:59
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den gündemi değiştiren bir açıklama geldi. Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde "AKP'nin adayı kim olacak" sorusuna yanıt aranırken, Gül çarpıcı bir açıklama yaptı.

Kütahya Valiliği'ni ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Gül şu ifadeleri kullandı.

- Tabi mahalli seçimler bittikten sonra gündemimizdeki konunun Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacağı gayet açıktı. Çünkü Türkiye gibi açık bir toplumun olduğu herkesin katılımcı bir şekilde görüşlerini ifade ettiği bir ülkede bunu tartışmaktan tabii birşey olamaz. Onu da ben geçen senelerde artık işte gündemimizdeki konu budur konuşulacaktılar dedim çeşitli vesilelerle de bu tip sorulara cevaplar verdim.

İŞTE ABDULLAH GÜL'ÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA

- Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sürecin nasıl olacağı YSK tarafından da duyuruldu. Dolayısıyla takvim de bilinmekte ama önce şunu söylemek isterim. Ben bu Cumhurbaşkanlığı seçiminin gayet nezih neticeleneceğine inanıyorum. Çünkü eskiden yaşadığımız krizler, tartışmalar bunlar olmayacaktır. Herhangi bir belirsizlik de söz konusu değildir. Onun için herhangi bir siyasi riskler yüklenmesin ülkenin üstüne Bu anlamda ben herkes işinde gücünde sakin olsun diyorum. Diğer yandan tabiki nihayetinde adaylar çıkacaktır. Bunlar da önümüzdeki günlerde belli olur. Sayın Başbakan ve benimle ilgili konular sözkonusu olduğunda bir araya gelip bunları konuşacağımızı görüşeceğimizi zaten söyledik. İşte gördüğünüz gibi çeşitli istişareler çeşitli temayül çalışmaları yapılıyor. Bunlar bütün seçimlerden önce kararlarlar verilmeden önce yapılan şeylerdir. Biz de biraraya geldiğimizde konuşup bunları neticelendireceğiz. Tabiki Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili adaylar netleştikten sonra başka bir süreç başlayacaktır.

"SİYASET PLANIM YOK..."

Bu vesileyle şunları söylemek isterim. Görüyorum birçok tartışmalar oluyor birçok spekülasyonlar oluyor. Yani ben devletin bütün kademelerinde milletimize hizmet ettim ve büyük bir şerefle bu görevleri yerine getirdim büyük bir gururla. Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili bir siyasi siyaset planımın olmadığını da buradan paylaşmak isterim. Bakıyorum spekülasyonlar birçok şeyler söyleniyor. Günü geldikçe bunlar daha çok konuşulacaktır, tartışılacaktır. Bunun da bilinmesini arzu ederim. Bugünkü şartlarda böyle bir planımın olmadığını söyledim.

Ben onların doğrusu bu şekilde demokrasiye çok yakışan bir uygulama olduğu kanaatinde değilim. Halihazırda bu şartlar içerisinde düşüncemi söylemiş oldum. Mevcut şartlar içerisinde böyle bir planımın olmadığını da söyledim"

"BEN BAĞIMSIZ BİR ŞEKİLDE SİYASETE GİRMİŞ BİR İNSAN DEĞİLİM..."

Köşke yeniden adaylığınızın işareti mi bu sorusu üzerine ise Gül şunları söyledi:

- Onu da gayet açık bir şekilde söyledim. Bugün Cumhurbaşkanı olduğum için bazı şeyleri açık konuşmak beni sınırlıyor. Ben bağımsız bir şekilde siyasete girmiş veya Cumhurbaşkanı olmuş bir insan değilim. Dolayısıyla muhakkakki bunu arkadaşlarla üzerinde konuşacağımız tartışacağımız ve neticesinde hep beraber bir karara varacağımız ve bunu da hep beraber kendi aramızda konuşarak halledeceğimizi söyledim. Dediğim gibi bunlar gayet açık şeffaf bir şekilde olan konular. Türkiye yeterince olgun bir ülke hepimiz de yeteri kadar olgunuz. Onun için Türkiye'nin geleceği daima parlak olacaktır. Türkiye'nin geleceği daima da iyi olacaktır.

1 MAYIS

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama soruları üzerine "Bunlar idari konular olduğu için nihayetinde kararlar o çerçeve içerisinde verilecektir" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler