MHP rengini belli etti

Anayasa değişikliği teklifinin yazımı sırasında kriz çıkmazsa, MHP’nin Meclis’te ve referandumda da ‘evet’ diyeceği belirtiliyor

Yayınlanma: 02.12.2016 - 20:52
Abone Ol google-news

AKP’nin başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği teklifi ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesinin ardından varılan uzlaşma sonucu, aylardır “MHP referandum için hayır mı evet mi diyecek” sorusunun da yanıtı belli oldu. MHP, eğer metnin yazımı sırasında bir kriz çıkmazsa, teklife hem Meclis’te hem de referandumda “evet” diyecek. AKP’nin ise teklifi 185 vekilin oyunun yetmesine rağmen 316 milletvekilinin oyuyla Meclis’e sunacağı ve böylece muhalefete “Bizde fire yok” mesajı vereceği ileri sürülüyor.

‘Pürüzlerin giderilmesi şart'

MHP’nin Cumhurbaşkanı’nın kararname çıkarma yetkisiyle ilgili olarak “Cumhurbaşkanı kendisine bağlı kuruluşlara yönelik iç düzenleme ile sınırlandırılsın” önerisinde ısrar edeceği dile getirilirken, fesih yetkisiyle ilgili olarak da “Fesih yetkisi sadece Meclis’te olsun” önerisinde de diretecek. Pürüzlü iki maddede de uzlaşıldığı ve metnin yazımı sırasında kriz çıkmaması durumunda MHP’nin Meclis’te de referandumda da “evet” diyeceği belirtiliyor. Pürüzlü maddelerde uzlaşılamaması ve AKP’nin her şeye rağmen bunları getirmesi durumunda, MHP Genel Kurul’daki oylamalarda sadece bu maddeler için bir tavır koyacak. Uzlaşılan maddeler ve teklifin geneli üzerindeki oylamalarda “evet” oyu kullanacak olan MHP, pürüzlü maddelerde ya oylamaya katılmayacak veya “ret” oyu vererek, söz konusu maddelerin 330’un altında kalarak düşmesini sağlamış olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler