Erdoğan'dan Fırat Kalkanı açıklaması: Şehitlerimiz var ama geri dönemeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Gine Cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan açıklamalarında Fırat Kalkanı'na ilişkin," Şehitlerimiz var ama geri dönemeyiz" dedi.

Yayınlanma: 27.12.2016 - 20:02
Abone Ol google-news

CumhurbaşkanıErdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin öncülüğünde sürdürülen Fırat Kalkanı Harekâtı'nın El Bab ayağında koalisyon güçlerinden yeterli desteğin görülmediğinin altını çizerek "Çıkılan bu yolda geri dönmemiz mümkün değil. Koalisyon güçleri DEAŞ da dahil olmak üzere YPG, PYD'ye destek veriyorlar." dedi. Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"DEAŞ terör örgütünün biz El Bab'da şuanda 4 bir yandan kuşattık. Koalisyon güçleri maalesef verdikleri sözü tutmuyor. Öyle olsa da olmasa da yolumuza devam ediyoruz. Çıkılan bu yoldan geri   dönmek mümküm değil. Bütün bu olayların hepsi bir stratejidir. Bütün taktikler değerlendilir. Bizi DEAŞ'a destek vermekle suçluyorlardı. Şimdi ortadan kaldılar. Şimdi YPG, PYD'ye destek veriyorlar. Elimizde kanıtlar var.

Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. İşte bunlara bunu dedirtmemek için hükümet olarak ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bölgeye güvenlik altına almamız lazım onun için bu adımları atıyoruz. Güvenlik güçlerimiz ÖSO ile mücedelesini sürdürüyor.Şehitlerimiz var ama geri dönemeyiz.

Cenevre maalesef boş çıktı. Ve sonunda Sayın Putin ile yaptığımız görüşmede bir sıkıntı yok dedik. Bölgeye yakın komşu ülkelerin yaptığı Astana Zirvesine terör örgütleri davet edilirse sıcak bakamayız dedik. Şu an dışişleri bakanları seviyesinde yürütülüyor. Daha sonra liderler seviyesinde görüşme yapılır. Liderler seviyesinde kim katılacak o önemli. Terör örgütleri katılmadan bu görüşmeleri neticeye  vardırabilirsek mutlu oluruz. Suudi Arabistan, Katar gibi ülkelerin katılaması önemli. İyi niyetli destekleri var."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler