AKP'den televizyonlara gizli reklam: Tam Binali Yıldırım konuşurken...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "TV'lerin yüzde 90'ı AKP'nin emrinde ama onlara bu da yetmiyor. Konuşmaların arasında şarkılarını yayınlatıp gizli reklam yapıyorlar" dedi.

Yayınlanma: 05.04.2017 - 11:13
Abone Ol google-news
<video:714072>

Referandum çalışmalarına Sultanbeyli İlçesi'nde devam eden CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, halktan HAYIR oyu vermelerini istedi. İlçe Başkanı Murat Kantekin, CHP Milletvekileri Gürsel Tekin, Mahmut Tanal ve Enis Berberoğlu'yla ilçede çalışma yürüten Yarkadaş, AKP'nin çaresizliğinin TV ekranlarına yansıdığını söyledi.

YENİ TAKTİK

Bunun son örneğinin AKP'nin Yozgat mitinginde görüldüğünü belirten Yarkadaş şöyle konuştu:
"Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması ulusal çapta yayın yapan 25 TV kanalından hiç gereği yokken naklen veriliyor. AKP, Yıldırım'ın kitleyi coşturamadığını gördüğü için yeni bir taktiğe başvuruyor. Konuşma aralarına şarkılı propaganda yerleştiriyor. Tv'ler de AKP'nin propaganda şarkısını klip olarak yayınlıyor."

GİZLİ REKLAM

Yapılanın RTÜK kanununa aykırı olduğunu belirten Yarkadaş "Bunun adı gizli reklamdır. AKP bilinen deyimle, konuşma arasına 'ürün reklamı' yerleştirmiş, TV'leri de bu çirkinliğine alet etmiştir" dedi.
Bu yöntemin, izleyiciye de saygısızlık olduğunu belirten Yarkadaş, "AKP kanun ve anayasa tanımayan bir yapı haline geldi. Ama biz yine de tarihe not düşelim ve TV yöneticilerini de bu çirkinliğe alet olmamaları için uyaralım" ifadesini kullandı.

UYARI İŞARETİ YOK

Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"6112 sayılı RTÜK kanunun 9.maddesinin 1. Fıkrası açıktır. Fıkra, 'Ticarî iletişim, yayın hizmetinin diğer unsurlarından görsel ve işitsel olarak kolayca ayırt edilebilir olmak zorundadır' der. Araya Cıngıl, yani uyarıcı bir ses ve görüntü koymadan reklam yayınlamak suçtur. AKP ve TV kanalları bu suçu birlikte işliyor. AKP tüm kanallarda gizli reklam yapıyor."

İŞTE O KANALLAR

Yarkadaş, AKP'nin aynı anda 20'yi aşkın TV'de şarkısını 'gizli reklam' yöntemiyle yayınlattığını belirten Yarkadaş, bu kanalların bazılarının CNN TÜRK, NTV, HABERTÜRK, TRT HABER, A HABER, ÜLKE TV, TGRT HABER, TRT KURDİ, TRT TURK, UZAY HABER, BURSA TV, KANAL A, TV 24 olduğunu ifade etti.

Yarkadaş, "AKP eliyle gizli reklam yapılan bu kanalların tamamını tespit ettikten sonra suç duyurusunda bulunacak ve RTÜK’e şikayet edeceğiz" dedi.

"ÇARESİZLER..."

İktidarın HAYIR oylarının yükselişini engelleyemediği için her türlü baskı yöntemini devreye soktuğunu belirten Yarkadaş, "Aslında çok çaresizler... Alçaklık yapıyor afişlerimizi yırtıyorlar. Arkadaşlarımıza saldırıyorlar. 25'in üzerinde TV'yi emir kulu haline getirmiş her şeylerini canlı yayınlatıyorlar ama yetmiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar HAYIR kazanacak, TV'leri sınırsızca kullanmaları da yetmeyecek" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler