BBP’de ‘HAYIR’ depremi!

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Kocaeli’ne bağlı Başisekele, Gölcük ve Çayırova ilçe teşkilatları referandumda ‘Evet’ oyu verilmesine öngören parti kararını protesto amacıyla istifa etti.

Yayınlanma: 15.04.2017 - 14:42
Abone Ol google-news


Mart ayında ‘Ak Saray’a giderek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la bir buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştiren Mustafa Destici, “Partimiz hükümet değişikliği sisteminin dışında kalmama kararı almıştır” diyerek ‘Evet’ oyu kullanacaklarını açıklamıştı.

Bu karar üzerine tabandan tepkiler yükselmiş, teşkilatlardan istifa haberleri gelmişti.

Kocaeligazetesi’nin haberine göre, istifalar Kocaeli’nin Başiskele, Gölcük ve Çayırova ilçelerinin teşkilatlarıyla devam etti.

‘Aldığım kararın arkasında durarak ‘Evet’ demeyeceğimi beyan ediyorum’

Gölcük İlçe Başkanı Musa Aydoğdu istifa metninde şöyle dedi: “İktidar, milletimizin önüne, 18 maddeye sıgˆdırılmaya çalıs¸ılan bas¸kanlık tipi hükümet modeli degˆis¸ikligˆi kanun maddelerini zorunlu bir tercih olarak gündeme getirmis¸tir. Büyük Birlik partisi olarak da problemleri çözüm tarafında olabilmek niyetiyle parti içi istis¸areler yapmıs¸ ve fikirlerimizi genel merkeze ve genel bas¸kanımıza bildirmis¸tik.”

İlçe başkanlarının çoğunluğunun ‘Hayır’ denmesi konusunda fikir beyan ettiği ancak genel merkez ve genel başkan’n buna uymadığı belirtilen metinde, “Genel bas¸kanımızın kararına saygı duyuyoruz. Genel merkez aldıkları kararın arkasında durarak açıklamalar yapmaya devam etmektedir. Bende almıs¸ oldugˆum kararın arkasında durarak, referandumda ‘Evet’ demeyecegˆimi beyan etmeye devam ediyorum” dendi.

Yüzde 90 ‘Hayır’ diyen tabana rağmen ‘Evet’ kararı

Başiskele İlçe Başkanı Arif Aktepe ise, Kocaeli il başkanlığına getirilen Serhat Duyar’a da tepki göstererek şunları söyledi: “Rahmetli Sşehit liderimiz Muhsin Yazıcıogˆlu’nun yas¸adıgˆı dava ve is¸aret ettigˆi ufuk için çıktıgˆımız bu yolda, genelde Mustafa Destici, yerelde ise Serhat Duyar gibi kis¸ilerle yozlas¸manın kontrol edilemez bir safhaya geldigˆini gördük. Mustafa Destici’nin referandum sürecinde dar bir grup ile partimizi manipüle etmesi ve %90’ı ‘Hayır’ diyen tabanımıza ragˆmen ‘Evet’ kararı açıklamaları ile de bu yozlas¸manın iyice as¸ikar olmaya bas¸ladıgˆını kamuoyu ile birlikte gördük.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler