Erdoğan'ın idam çıkışına Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın idam talebine ilişkin "Getirsinler, Meclis’e zaten çoğunlukları var" dedi.

Yayınlanma: 18.04.2017 - 09:53
Abone Ol google-news

 

Tartışmalı referandum sonucu sonrası eleştirilen isimlerden biri olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet'ten Hande Fırat'a açıklamalarda bulundu.

YSK'nın aldığı karara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Biz YSK’nın kendisini TBMM’nin üzerinde bir kurul olarak görmesini istemiyoruz. Yasa çok açık; mühürsüz oy pusulaları ve zarflar geçersizdir. Kurul toplanıyor ‘geçerli’ diyor, üstelik sayım devam ederken. YSK maç sırasında oyunun kurallarını değiştirmiştir. Bu affedilecek, gözardı edilecek bir durum değildir" dedi.

 "Parlamento açıldığında ve sonraki konuşmalarda ve görüşmelerde, kabul edilen bu Anayasa ile toplumun yönetilemeyeceğini herkesin görmesi lazım" diyen Kılıçdaroğlu, "Parlamento içinde veya dışında tüm partilere düşen görev, Anayasa’yı toplumsal bir uzlaşı metni haline dönüştürmektir. Siyaset kurumunun böyle bir sorumluluğu var. Bu sorumluluktan kaçamaz" ifadelerini kullandı.

"MECLİS'TE ZATEN ÇOĞUNLUKLARI VAR" 

Erdoğan'ın idam açıklamasına ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, "Getirsinler, Meclis’e zaten çoğunlukları var. Biz Türkiye’nin medeni bir dünyanın parçası olmasını isteriz. Hukuku, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunuruz biz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler