MHP kurultay için AKP’yi bekleyecek

MHP'de AKP'nin kurultayını erkene çekmesinin getirecekleri ve erken seçim olasılıkları hesapları yapılıyor.

Yayınlanma: 25.04.2017 - 19:20
Abone Ol google-news

AKP’nin olağanüstü kurultaya gitmesi durumunda, partinin mayıs ayında bir kurultay yapacağı siyasi kulislerde dillendirilirken, aynı şekilde MHP’nin de belirlenen tarihten önce, Kasım 2017’de olağan kurultayını gerçekleştireceği konuşuluyor.

MHP’de muhaliflerin partiyi olağanüstü kurultay için partiyi mahkemeye vermesinin ardından, Genel Başkan Devlet Bahçeli, Kızılcahamam kampında partinin merkez yönetim kurulu tarafından olağan kurultay tarihini 18 Mart 2018 olarak açıklamıştı.

MHP, bu takvime göre, referandum sürecinde hem ilçe kurultaylarını yönetti, hem de referandum sürecinde ‘evet’ mitingleri gerçekleştirdi. Partideki ilçe kurultaylarının büyük bir çoğunluğu gerçekleştirilirken, il kurultayları da 4 Haziran tarihi itibarıyla başlayacak. Ancak, siyasi kulislerde AKP’nin olağanüstü kurultaya gitmesi durumunda, partinin mayıs ayında bir kurultay yapabileceği konuşulurken, şimdi aynı şekilde MHP’nin de “olası bir erken seçim ihtimaline karşı mevcut kurultay tarihini öne, Kasım 2017’ye çekebileceği” ifade ediliyor. Bunun öncelikle “MHP’nin güçlü bir şekilde AKP’yle birlikte referandum sürecindeki birlikteliklerinden hareketle olası bir erken seçim için önlem almak amacıyla yaptığı” da ileri sürülüyor.

MHP yönetimi, şimdilik bu iddiaları doğrulamazken, AKP’nin gelecek ay içinde olağanüstü kongre toplayarak, Erdoğan’ı genel başkanlığa taşıması durumunda, bir erken seçim olasılığının güçleneceği, MHP’nin de, teşkilatlardaki ‘muhalifleri’ ayıklayıp, kurultayı öne çekmek zorunda kalacağına dikkat çekiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler