Sezgin Tanrıkulu: Etnospor Festivaline izin verilirken 19 Mayıs kutlamalarına neden verilmiyor?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan ‘Gençlik Festivali’nin Valilik kararıyla iptal edilmesinin gerekçesini sordu.

Yayınlanma: 17.05.2017 - 11:26
Abone Ol google-news

Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan ‘Gençlik Festivali’nin Valilik kararıyla iptal edildiği açıklandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'a İstanbul Valiliği ve çeşitli valiliklerin 19 Mayıs kutlamalarına ilişkin iptal kararlarının gerekçesini sordu.

Tanrıkulu'nun soru önergesi şöyle:

Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan ‘Gençlik Festivali’nin Valilik kararıyla iptal edildiği açıklanmıştır.

Geçtiğimiz iki yıl da Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Festivali’ bu sene de 4 gün boyunca sürecek etkinlikler, sürpriz konserler ve rengarenk Colour Up koşusuyla devam etmesi planlanırken, 16 Mayıs 2017 tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce Beşiktaş'tan milli mücadele için ilk adımı attığı noktada gerçekleştirilecek yürüyüşle başlayıp konserler ve 19 Mayıs’ta Colour Up koşusuyla devam edecek olan 4 günlük festivalin, Valilik tarafından gelen kararla iptal edildiği duyurulmuştur.

 Bu bağlamda;

1. Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan ‘Gençlik Festivali’nin Valilik kararıyla iptal edilmesinin gerekçesi nedir?

2. Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce Beşiktaş'tan milli mücadele için ilk adımı attığı noktada gerçekleştirilecek yürüyüşle başlayıp konserler ve 19 Mayıs’ta Colour Up koşusuyla devam edecek olan 4 günlük festivalin yapılması için Valilik tarafından izin verilecek midir?

3. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlik ve kutlamalarının Türkiye genelinde birçok ilde iptal edildiği ve edileceği iddiaları doğru mudur?

4. İddialar ve gerekçeleriyle ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?

5. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlik ve kutlamaları Türkiye genelinde hangi illerde iptal edilmiştir?

6. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak Türkiye genelinde illere göre hangi belediyelerin düzenlediği etkinlik ve kutlamalar hangi gerekçelerle iptal edilmiştir?

7. 2017 yılından itibaren önümüzdeki yılları da kapsayacak şekilde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili etkinlik ve kutlamaların Valiliklerce iptal edileceği iddiası doğru mudur?

8. İstanbul Valiliği, 16-19 Mayıs 2017 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında üçüncü kez gerçekleştirilen etkinliklerin; “ülkemizin bulunduğu şartlar, provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği, etkinliklere katılacaklar da dâhil halkın huzur, güvenlik ve esenliğinin kamu güvenlik ve düzeninin bozulmasına ve toplumda panik oluşmasına sebebiyet verebileceği gerekçeleriyle uygun görülmediğini bildirmiştir” ifadeleri ile etkinlikleri iptal etmek yerine neden gerekli güvenlik önlemlerini almamıştır?

9. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenecek olan etkinlik ve kutlamaların Türkiye genelinde barış ve huzur ortamında geçebilmesi için İçişleri Bakanlığı ve Valiliklerce alınan güvenlik önlemleri nelerdir?

10. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenecek olan etkinlik ve kutlamalar iptal edilirken, Etnospor Kültür Festivali ve İstanbul Yarı Maratonu gibi birçok etkinliğe izin verilmesinin gerekçeleri nedir?

11. Etnospor Kültür Festivali ve İstanbul Yarı Maratonu gibi etkinliklerde provokatif eylem ihtimali yokken, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamındaki etkinlik ve kutlamalarda provokatif eylem ihtimali nasıl ortaya çıkmaktadır?

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler