İşte AKP demokrasisi

AKP, CHP’liler “20 Temmuz, 15 Temmuz fırsat bilinerek yapılan bir sivil darbedir” vurgusu yapmasın diye Genel Kurul’da aç kapa yaptılar.

Yayınlanma: 20.07.2017 - 22:30
Abone Ol google-news

CHP’nin “Saray darbesinin yıldönümü” olarak isimlendirdiği OHAL’in yıldönümü olan 20 Temmuz’da, dün Genel Kurul’da OHAL’in bir yılı değerlendirilmesi kararı alınmıştı. Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine CHP, Meclis’e OHAL’in bir yıllık değerlendirilmesinin yapılması için grup önerisi verecek ve Meclis küsüsünden söz alan bütün milletvekilleri sadece “20 Temmuz ve OHAL” konusunda konuşacaktı. Söz alan herkes “20 Temmuz, 15 Temmuz fırsat bilinerek yapılan bir sivil darbedir” vurgusu yapacaktı. Ancak AKP, Genel Kurul’da aç kapa yaparak CHP’nin konuyu Meclis’e uzun süre gündemde tutmasını engelledi.

Altay: Siyasi ayağı Erdoğan biliyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “FETÖ’nün siyasi ayağını Erdoğan ve yakın çevresi biliyor. Kimse de bilmeyecek öyle anlaşılıyor. Genelkurmay Başkanı ve MİT Başkanı ve MİT Müsteşarı neden Meclis Komisyonu’na ifade vermedi ya da kim bunları engelledi? Bu sorunun samimi yanıtlarını aldığımız zaman kontrollü darbeydi şuydu buydu bütün iddialarımızı geri çekeceğiz. Onlar ifade vermekten imtina ediyorsa, bu iş parlamentoya uzanıyor, bu iş AK Parti Genel Merkezi’ne uzanıyor” dedi. 15 Temmuz’da herkesin görevini yaptığını, yapmayan tek kişinin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirten Altay, FETÖ’nün siyasi ayağını Erdoğan ve yakın çevresinin bildiğini kaydetti. CHP’li Altay, darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen, CHP’nin “sivil darbe” diye nitelendirdiği OHAL’in birinci yılında Meclis’te basın açıklaması düzenledi.

‘21 KHK rafta’

Altay, şöyle konuştu: “Hain darbe kalkışmasını fırsata çeviren AKP 20 Temmuz’da OHAL ilan etti. Dediler ki ‘3 ay koyduk süreyi ama amacımız daha kısa sürede OHAL’i kaldırmak.’ Bunu diyen Adalet Bakanı şimdi Başbakan Yardımcısı oldu. Başbakan, referandum öncesi OHAL’in kalkacağını söyledi, OHAL bir yılı aşkındır devam ediyor. OHAL süresi içinde TBMM’ye gönderilen 26 KHK var. OHAL KHK’lerinin 30 gün içinde görüşülmesi gerekiyor ama 26 KHK’den sadece 5 tanesi kanunlaştı. 21 KHK TBMM raflarında bekliyor.”

‘Öngördünüz’

"Kontrollü darbe” sözü ile “Bu darbeyi AKP yaptı, FETÖ ile birlikte yaptı” demediklerinin altını çizen Altay, “Öngördünüz, duydunuz, ‘harekete geçsinler öyle yakalayalım’ dediniz. Onlar da panik yaptı, erken harekete geçti. 15 Temmuz’un daha fazla istismar edilmesine gönlümüz razı değildir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler