Adalet ve Vicdan Nöbeti Van'a uğurlandı

Diyarbakır'da başlayan ve İstanbul'da devam eden "Vicdan ve Adalet Nöbeti" Van'a devredildi. HDP'li gruba polis biber gazı ile müdahale etti.

Yayınlanma: 06.08.2017 - 19:20
Abone Ol google-news



HDP’nin Diyarbakır’da başlatığı ve geçen hafta İstanbul’da tutulan “Vicdan ve Adalet Nöbeti” dün Kadıköy İskele Meydanı’nda, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay’ın yaptığı açıklamanın ardından Van’a devredildi. Nöbetteki milletvekilerini Van’a uğurlamak için Kadıköy Yoğurtçu Parkı’ndan İskele meydanına yürüyen HDP’lilere destek veren gruba polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’daki nöbetin son gününe milletvekilleri günlük değerlendirmelerini yaparak başladı. Van’da gerçekleştirilecek nöbete ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, “Van’da da biz çok büyük destek, güç ve moralle bu süreci götüreceğiz. Adaletsiziğe maruz kalan tüm kesimleri Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Nadir Yıldırım ise düzenlenen günlük basın açıklamasında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden nöbet eylemine gönderdiği mesajı okudu. Mesajında “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ni kutlayan ve “Korkmanın değil cesaret ve ayağa kalkmanın zamanıdır” diyen Demirtaş, direnişin küçüklüğüne, büyüklüğüne, kitleselliğine, tekilliğine bakılmaksızın, kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi önemlidir” dedi. HDP’ye destek vermek için gelen gruptan bazı kişilerin parkın dışında halay çekmesi üzerine polis dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. Kısa süreli tartışmanın ardından gruba müahale eden polis HDP PM üyesi Yılmaz Yücel ve bir partiliyi gözaltına aldı.

Yürüyüşe müdahale

Akşam saatlerinde HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve milletvekilleri İstanbul’daki nöbeti Van’a devretmek için Yoğurtçu Parkı’dan Kadıköy İskele Meydanı’na kadar yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde yürüdü. Yaklaşık 50 kişilik HDP’li gruba çevreden katılmak isteyenler ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Polis, çevredekilere biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Müdahaleden Kadıköy’de bulunan yurttaşlar da etkilendi. Ara sokaklara dağılan eylemcilerle polisler arasında kovalamaca yaşandı. Bu müdahale sırasında da 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler