CHP'li Mahmut Tanal: Fezlekemi verin

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın kendisi hakkında hazırlanan fezlekeleri görmek için verdiği dilekçe TBMM Karma Komisyonu’nca reddedildi. Tanal, “Benim fezlekemi benden gizliyorlar. Vatandaşlık hakkım olan savunma hakkımı ben nasıl kullanacağım” dedi.

Yayınlanma: 07.08.2017 - 20:25
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın kendisi hakkında hazırlanan fezlekeleri görmek için verdiği dilekçe TBMM Karma Komisyonu’nca reddedildi. Tanal, “Benim fezlekemi benden gizliyorlar. Vatandaşlık hakkım olan savunma hakkımı ben nasıl kullanacağım” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın, MİT TIR’ları davasının duruşmasına katıldığı gerekçesiyle hakkında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırılık gerekçesiyle düzenlenen fezlelekeye ulaşımı engellendi. Düzenlenen fezleke nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılmasını talep eden ve adil yargılanmak isteyen Tanal, TBMM Karma Komisyonu’nda kendini savunabilmek için fezleke dosyasına konu olan tüm delillerin kendisine bir örneğinin verilmesini talep etti. Tanal’ın talebi AKP’li komisyon başkanı Mustafa Şentop tarafından reddedildi.

Örneği yok’ yanıtı

Tanal, Karma Komisyon Başkanı Şentop’tan, “Karma Komisyonun geçmiş yasama dönemlerinde başvuruda belirtmiş olduğunuz ‘fezleke dosyasına konu delillerin tümünün, dizi pusulası yapılarak fezleke ve delilleriyle birlikte dosya içinde bulunan tüm belgelerin örneğinin verilmesi’ talepte bulunan milletvekiline, verildiğine ilişkin örnek uygulaması bulunmamaktadır” cevabını aldı. Fezleke dosyasından örnek alma talebi reddedilen Tanal, “Benim fezlekemi benden gizliyorlar. Peki, benim vatandaşlık hakkım olan savunma hakkımı ben nasıl kullanacağım? Hangi delillerle suçlandığımı dahi bilmiyorum” dedi. Dosyada gizlilik kararının sadece hakim yetkisi ile verilebileceğini belirten Tanal, “Dosya üzerinde gizlilik kararı da yok. Kimden neyi gizliyorlar? Bir milletvekilinden kendi dosyası gizleniyorsa kim bilir vatandaştan neler gizleniyor. Mertçe yüreklice dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep ettim. Şentop da mertçe bana delillerin ne olduğunun örneğini versin” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler