Aylin Nazlıaka: Cumhuriyet’le hesaplaşma çabası içindeler

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, AKP iktidarının ‘Yeni Türkiye’ tarifi nedeniyle, en fazla zarar gören alanlardan birinin de eğitim olduğuna vurgu yaparak, hükümete “Bilimsel eğitim almayan her öğrencinin vebali AKP’nin üzerindedir” dedi.

Yayınlanma: 11.08.2017 - 05:26
Abone Ol google-news

Nazlıaka, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, müftülere nikâh yetkisi verilmesiyle ilgili daha önce AKP Sözcüsü Mahir Ünal, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın açıklamalarını anımsattı. AKP’nin ‘Yeni Türkiye’ tanımında kadınların iki cinsiyetten biri değil; ikinci cinsiyet olduğunu vurgulayan Nazlıaka, “bu kafanın cumhuriyetin devrimleriyle hesaplaşma içinde olan zavallı bir çaba olduğunu” kaydetti.

AKP Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Ahmet Hamdi Çamlı’nın “Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmek faydasızdır” sözlerine de tepki gösteren Nazlıaka, kendini Twitter hesabında “Dersaadet Mebusu” olarak tanıtan Çamlı’nın “milletvekili ve Eğitim Komisyonu üyesi olmasının utancımız olduğuna” işaret etti.

AKP iktidarının “Yeni Türkiye” tarifi nedeniyle, en fazla zarar gören alanlardan birinin de eğitim olduğuna vurgu yapan Nazlıaka, yeni açıklanan üniversite sonuçlarına göre 222 bin imam hatipliden yalnızca 40 bininin üniversiteye girebildiğine işaret etti.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra TMSF’ye devredilerek kayyım atanan Adularya Madencilik işçilerinin 4 aydır evlerine ekmek götüremediğine de değinen Nazlıaka, “15 Temmuz öncesi hükümet eliyle ihya edilen şirketin patronu FETÖ’cü çıkınca bedeli evine ekmeğini yeraltından götüren işçilere ödetiliyor. Bu emekçi kardeşlerimizin ne suçu var?” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler