CHP'li Başkandan AKP'lileri kızdıracak pankart

ANTALYA’da Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Gazi Bulvarı’nda inşaatına başladığı viyadüğün etrafını kendi panolarıyla donattı. Şantiye alanının karşısına da CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal panosunu koyarak, ’Karayolları’na teşekkür ederiz’ dedi.

Yayınlanma: 08.06.2014 - 11:04
Abone Ol google-news

Gazi Bulvarı’nda devam eden taşıt üst geçit çalışmalarında şantiye güvenliği, üzerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in fotoğrafı ve ’Yeni Kavşaklar Yeni Yollar Ulaşıma İyi Gelecek’ sloganını yer aldığı panolarla sağlandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal da inşaat çalışmalarının en yoğun olduğu Kütükçü Kavşağı’na bir teşekkür panosu yerleştirdi.

Ümit Uysal’ın panoları kavşakta bulunan Kıbrıs Türk Şehitleri Parkı’nın içine konuldu. Yoldan geçenlerin ya da trafik ışıklarında bekleyen şoförlerin rahatlıkla görebileceği panolarda Başkan Uysal, ’Antalyamıza yeni bir kavşak kazandıran Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz’ dedi. Panolarda Ümit Uysal’ın fotoğrafı da yer aldı.


AKAYDIN DÖNEMİNDE BAŞLADI

Gazi Bulvarı’nda inşaatı yıl sonunda tamamlanacak Kütükçü ve Düden kavşaklarındaki taşıt üstgeçitleri, Antalya gündemine eski CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde girdi. 2011 yılında Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi, Gazi Bulvarı’nda taşıt trafiğine rahatlatmak için görüşmelere başladı. Ortaya çıkan projeler üzerinde anlaşma sağlanamayınca Karayolları Bölge Müdürlüğü, sorumluluğu kendine ait yolda trafik sorununu viyadük olarak da değerlendirilebilecek taşıt üst geçidiyle çözmek için düğmeye bastı. Proje ihale edilip karşılıklı imzalar atıldı fakat yerel seçimler öncesi Büyükşehir Belediyesi bulvarda çalışmalara izin vermedi, Karayolları sadece bulvara tabelasını dikebildi.

SEÇİM SONRASI ÇALIŞMA BAŞLADI

Yerel seçimlerle birlikte yaşanan yönetim değişikliğinin ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü, Gazi Bulvarı’nda hummalı bir çalışma içine girdi. İhale şartnamesine göre 500 gün içinde tamamlanması gereken proje üç ayaktan oluşuyor. Kütükçü ve Varsak kavşaklarında inşaat çalışmalarına Mayıs ayında başlanırken, projenin diğer ayağa Hal Kavşağı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin talebi doğrultusunda yeniden proje yapılıyor. Büyükşehir, söz konusu kavşakta yonca kavşak müsait değilse 4 katlı kavşak yapılmasını istiyor.

İnşaatın başladığı kavşaklarda, bulvarın her iki şeridinde araç trafiği akarken çalışmalar da devam ediyor. Kütükçü Kavşağı’nda viyadüğün yerleşeceği ayaklar artık görünür hale geldi. Bölgede havalimanı yönü trafik akışı, Gazi Bulvarı’nda Karayolları’nın istimlak ettiği Muratpaşa Belediyesi’nin parklarının bir bölümünde oluşturulan güney tali yolundan veriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler