HDP nöbetine İzmir'de başladı: Adalete tenteyi fazla gördüler

Diyarbakır, İstanbul ve Van’dan sonra HDP, “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ni İzmir’e taşıdı. Polis Gündoğdu Meydanı’ndaki nöbet için “tente” kurulmasına bile izin vermedi. Emniyet müdürü grubun “hak, hukuk adalet” sloganları atması üzerine polis şeflerine “Niye bağırtıyorsunuz bunları” diye kızdı.

Yayınlanma: 15.08.2017 - 23:19
Abone Ol google-news

HDP’nin İzmir’e taşıdığı ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne polisten ‘tente’ engeli geldi. Nöbetin tutulacağı Gündoğdu Meydanı’nda polis tarafından bariyerlerle kafes oluşturulurken, güneşten etkilenecek adalet nöbetçileri için ‘tente’ kurulmasına izin verilmedi. Adalet ve vicdan için nöbete duranların sıcakta bekletildiği alanın 20 metre yanında ise Kordon’da turist gezdiren faytonların tente altında beklemesi tam bir tezat oluşturdu. Faytonlara müşteri gelince, tentelerin altını polisler doldu. Polisin uygulamalarını İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, bizzat sokaktan yönetti. Diyarbakır, İstanbul ve Van’ın ardından İzmir’de başlayan ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ için HDP’liler ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. Polis, grup çevresinde çok geniş güvenlik önlemi aldı. Burada açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, “Hukuku, anayasal sınırları ihlal eden siyasi iktidardır. Buna karşı harekete geçmesi gereken duygu, adalet ve vicdan duygusudur. Neredeyse faşizme tekabül eden uygulamalara karşı İzmir’in vicdan sahibi olduğunu görüyoruz. İzmir Türkiye, Türkiye İzmir’dir. Bu nöbetimizde İzmir’le kucaklaşacağız” dedi.

Grup, buradan Gündoğdu Meydanı’na yürüyüşe geçti. Emniyet Müdürü Aşkın, gruptan yükselen “hak, hukuk, adalet” sloganları nedeniyle polis şeflerini “Niye bağırtıyorsunuz?” diye fırçaladı. Ardından milletvekilleri, parti yöneticileri ve kurum temsilcilerinden oluşan yaklaşık 60 kişilik grup, iki sıra bariyerlerle tecrit edilen alana adları okunarak alındı. HDP, alanda aynı zamanda grup toplantısını yapacaktı ancak bu kez de ses düzeninin içeriye sokulmasına izin verilmedi. Bunun üzerine HDP’li milletvekilleri Konak Meydanı’na yürüyerek İzmir Valiliği önünde grup toplantısı yapma kararı aldı. Valilikle yapılan görüşmelerin ardından ses düzeni içeri sokulunca grup toplantısı yapılabildi. Toplantıda konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, “Andolsun ki faşizme boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Herkes farklılığını özgürce yaşasın diye vicdan ve adalet diyoruz. İzmir’e dayanışma için gelenlere şiddet ve tehdit savuruyorlar. Bu açık cezaevi Türkiye’ye dayatılan zindanın fotoğrafıdır. Vicdan ve adaletle bu zindanın kapılarını açacağız” dedi.

Baydemir, “Darbeye zemin hazırlayanlar, cunta kalkışmasını durdurmayanlar, 20 Temmuz darbesini yapmışlardır. AKPMHP, millete karşı darbe yapmıştır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler