Barış Yarkadaş: Yeter! Çekin elinizi Sözcü'den

Yarkadaş, bilirkişinin SÖZCÜ'nün manşetlerinden suç çıkarma gayretine "Gazetecilik suç değildir" tepkisini gösterdi.

Yayınlanma: 18.08.2017 - 11:33
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "SÖZCÜ'ye yönelik operasyonun terör örgütü soruşturması olmadığı ilk gün görüldü. Bu soruşturma, haberleriyle gündem belirleyen SÖZCÜ'yü yok etmeye yöneliktir. Milletin gözcüsü, halkın sözcüsü susturulamaz" dedi.

 "KİM BU BİLİRKİŞİ?"

 MASAK raporunun SÖZCÜ Gazetesi'nde sorunlu mali bir ilişki olmadığına dair raporunun ardından devreye yeni bir bilirkişinin sokulduğunu belirten Yarkadaş, şöyle konuştu:

 "Konuyu bugün TBMM'ye de taşıdım. Başbakan Binali Yıldırım'a, raporda ismi geçen kişinin Adliye Bilirkişi Listesi'nde olmamasına rağmen, kendisine böyle bir raporu kimin hangi yetkiyle hazırlattığını sordum. Raporun ve operasyonun arkasında, Berat ve Serhat Albayrak'ın bulunup bulunmadığı sorusunu yönelttim... Yıldırım bu sorulara derhal yanıt vermelidir!

 Bu sözde bilirkişi, belli ki yapılan yönlendirmeler sonucu, 76 sayfalık bir sözde rapora imza atmış! Raporda, SÖZCÜ'nün yedi şehid vermemize tepki gösteren "Yeter!" başlıklı haberi bile suçmuş gibi gösterilmiş. Bu haberin hükümete karşı algı operasyonu olduğu gibi saçmalıklara yer verilmiş... Öyle ki; gazetenin "Yurtta Sorun Dünyada Sorun" başlığı bile darbeci alçakların Yurtta Sulh Konseyi ile ilişkilendirilmiş... Bu tehlikeli mantık, Atatürk'ün Yurtta Sulh - Cihanda Sulh sözünü bile suç olarak görmeye götürür ki; Allah korusun Bunun sonuçlarının nereye varacağını kimse göremez..."

 "ARTIK YETER!"

 SÖZCÜ'ye yönelik soruşturmada görev alan bilirkişinin, gazetenin manşetlerinden suç çıkarmaya yönelik bir rapor hazırladığının ortaya çıkmasına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Yeter! Çekin elinizi SÖZCÜ'den" diye konuştu.

 HEDEF BELLİ!

 "Soruşturmanın, gazeteciliği mahkum etmeye ve gazetecileri susturmaya yönelik olduğu herkes tarafından görülüyor" diyen Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Basılı hali 300 binin üzerinde satılan, internet sitesi her gün en az iki milyon kişi tarafından ziyaret edilen SÖZCÜ, yaklaşık beş milyon kişiye doğrudan ulaşıyor. HALK TV, TELE 1, FOX TV, Kanal D, NTV ve CNN TÜRK'te birinci sayfasındaki haberlerin sabah kuşağında gösterilmesiyle birlikte bu sayı 25 milyona ulaşıyor. Böylece her gün en az 25 milyon kişi, ne olup bittiğini SÖZCÜ aracılığıyla öğreniyor. İşte bu, iktidarı çıldırtıyor. İktidar, SÖZCÜ'nün yaptığı haberlerin toplumu etkilediğini görüyor ve bu yüzden susturmak istiyor. SÖZCÜ boyun eğmiyor ve gazetecilikte ısrar ediyor. İktidar bu yüzden SÖZCÜ'yü susturmak için adeta gazetenin üzerine çullanıyor."

 "AMBARGOYA TESLİM OLMAYINCA..."

 SÖZCÜ'nün ilan ve reklam ambargosunu halkın desteğiyle deldiği ve ayakta durmayı başardığını belirten Yarkadaş, "Halkın gücü karşısında ezilenler, gerçeğin peşinde koşan bir gazeteyi, iktidarın gücüyle ezmeye gayret ediyor" ifadesini kullandı.

 SÖZCÜ Muhabiri Gökmen Ulu ile SÖZCÜ. COM.TR Yazı İşleri Müdürü Mediha Olgun'un bu yüzden 84 gündür tutuklu olduğunu hatırlatan Yarkadaş, "Her iki meslektaşımızı içeride tutacak bir delil bulamadılar. Bu kez de soruşturmanın çöktüğü görülmesin diye suç icat etmeye çalışıyor, manşetleri ve haberleri suç unsuru gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu beyhude bir çabadır. SÖZCÜ gazetedir; gazetecilik de suç değildir" dedi.

 

"SARAYIN SESİ OLMASINI İSTİYORLAR..."

 

SÖZCÜ'nün manşetlerinin AKP'nin makyajını döktüğünü ve iktidarın bu yüzden rahatsız olduğunu belirten Yarkadaş, "İstiyorlar ki; SÖZCÜ de her gün SARAY'ı ve AKP'yi övsün. İstiyorlar ki; SÖZCÜ de halkın değil SARAY'ın sesi olsun... Bunun için mahkemeler, bilirkişiler devreye sokuluyor ve SÖZCÜ'ye diz çöktürülmek isteniyor" diye konuştu.

 Bilirkişinin manşetlerden suç çıkarma gayretinin SÖZCÜ'ye yönelik soruşturmanın "gazetenin ve gazeteciliğin hedef alındığı"nı göstermesi açısından önemli olduğunu belirten Yarkadaş şöyle konuştu:

 "Türkiye'de gazetecilerin rahat çalıştığını ve hiçbir gazetecinin cezaevinde olmadığını söyleyenler, SÖZCÜ'ye yönelik soruşturmada ortaya çıkan gerçekler için nasıl bir yorum yapacak? Gökmen ve Mediha, gazetecilik yaptıkları için tutuklandılar. Bilirkişi, gazeteyi adeta bir suç makinesi gibi göstermeye çalışıyor. SÖZCÜ, anayasada yer alan bir hakkı kullanmış, manşetleriyle halkı bilgilendirmiş, halkın bilgi edinme hakkını kullanmasını sağlamıştır. AKP halkın haber alma hakkını ortadan kaldırmak ve toplumu tek taraflı bir propagandaya mahkum etmek istiyor. SÖZCÜ işte bu hayale izin vermiyor. Halka gerçeği gösterdiği için AKP bu sesi boğmak istiyor. Buna izin vermeyecek, SÖZCÜ'ye yönelik kumpası mahkum edeceğiz."

 "İDDİANAME NİYE YOK?"

 Yarkadaş, aradan geçen 84 güne rağmen 600 kişiyi istihdam eden ve gazeteyi basan altı matbaası bulunan Burak Akbay ile Mediha Olgun ve Gökmen Ulu hakkında bir iddianamenin hazırlanamamış olmasına da dikkat çekti. CHP'li vekil, "Yazacak bir şey bulamadıkları için, iddianameyi de hazırlayamıyorlar. Şimdi tek umutları, bilirkişinin manşetten suç çıkaracak icadı... Bakalım daha hangi saçmalıklara tanık olacağız" dedi.

 Yarkadaş, "SÖZCÜ'nün kendi kendine yeten ticari yapısı da AKP'nin gözlerini kamaştırıyor. Matbaalara ve SÖZCÜ'nün ticari gelirlerine mafya yöntemiyle çökmek İstiyorlar" ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler