‘Adalet' için ortak mücadele

HDP’nin ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ son durak İzmir’de yarın sona eriyor. Diyarbakır, İstanbul ve Van’ın ardından İzmir’e taşınan nöbete destek verenler arasında CHP’liler de yer aldı.

Yayınlanma: 18.08.2017 - 21:22
Abone Ol google-news

CHP İzmir milletvekilleri Zeynep Altıok, Musa Çam ve CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in de yer aldığı heyetin ziyaretinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ ile Çanakkale’de toplanacak ‘Adalet Kurultayı’ da gündeme geldi. HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, özellikle 7 Haziran seçimleri sonrasında birlikte mücadele gerekliliğinin daha da arttığını vurguladı. Yıldırım, “Toplum, insanlar arasındaki bu kutuplaşmayı hak etmedi.

Cumhuriyet tarihi boyunca farklı toplumsal kesimlerin kaderinin bu kadar benzeştiği bir dönem yaşanmamıştır. Bütün toplumsal muhalefet olarak farklılıklarımıza rağmen bu iktadara karşı birlikte mücadele etmemiz gerekiyor” dedi. Altıok da “Ankara’da İnsan Hakları Anıtı tutuklu. Burada da adaletin tutuklu olduğu Gündoğdu’dayız. Adalet yürüyüşünde dile getirdiğimiz hak, hukuk ve adaleti bu nöbette de dile getiriyoruz. Barışcıl, kararlı, her türlü direnme hakkının yanındayız. Toplumun her geçen gün ötekileştirilen ayrıştırılan her kesiminin ortak talebi olan adaleti bir kez daha burada söylüyoruz. Adalet gelene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Çam da iktidarın faşizan uygulamalarına karşı ‘ortak cephenin’ şart olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler