CHP, Sözcü operasyonu için Meclis Araştırması istedi

Tanrıkulu: Sözcü Gazetesi İnternet Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun ve İzmir Muhabiri Gökmen Ulu'nun tutuklanarak, adeta, siyasi olarak rehin alındıkları iddiaları da mevcuttur.

Yayınlanma: 24.08.2017 - 11:10
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,  Sözcü Gazetesi'ne yönelik operasyon ve bilirkişi olarak atanan bilirkişi hakkındaki iddialar üzerine Meclis Araştırması açılmasını teklif etti.

Tanrıkulu'nun konuyla ilgili başvurusu şöyle:

 Sözcü Gazetesi'ne yönelik 19 Mayıs'ta başlatılan algı operasyonu kapsamında, 30 Mayıs'ta dosyaya bilirkişi atanmış ve atanan kişinin ise, Ömer Faruk Gerçek'tir. Bilirkişilerin, Hakim ve Savcılar ile aynı oranda tarafsız olması beklenirken ve bilirkişiliğe atanan kişilerin tarafsız olacaklarına dair Mahkemede yemin ederken, Bilirkişi Ömer Faruk Gerçek'in İstanbul'da yerel bir gazeteci olduğu, dosyayı aldığı gün, herkese açık sosyal paylaşım siteleri, Facebook ve Twitter'dan Sözcü Gazetesi aleyhine haberleri paylaştığı ifade edilmiştir.

Bilirkişi Ömer Faruk Gerçek’in çocuğunu kapatılan FETÖ okullarına gönderdiği ve kendisinin Bank Asya'nın müşterisi olduğunun ortaya çıktığı haberleri basına yansımıştır.

Sözcü Gazetesinin Aralık 2012’de başlayan ve Haziran 2013 tarihine kadar devam eden vergi denetlemesi döneminde Vergi Müfettişi Selim Örer yerine 22 Haziran 2013 tarihinde incelemeye Çağlar Cerit atanmıştır. Normal şartlarda, uygulamada, incelemeye atanan müfettişin incelemesi tamamlanmadan görevden alınmazken, Selim Örer’in yerine Çağlar Cerit atanmasını sağlayanın "FETÖ" olduğu yönünde iddialar mevcuttur.

Vergi Müfettişi olarak atanan Çağlar Cerit'in inceleme sonucu basıp dağıtımını gerçekleştirdiği yabancı gazetelerin iadesiyle ilgili 10 milyon 637 bin 503 liralık ceza kesmesinin nedeninin Sözcü Gazetesi'ne maddi manevi zarar vermek olduğu, Gelir İdaresi Başkanlığına başvurulması sonucu 23 Haziran 2016’da gerçekleştirilen görüşmede kurul üyesi Zülfikar Küçükavcı ve kurul tarafından kabul edilmemesinin sebeplerinin ne olduğu ve Vergi Müfettişi Çağlar Cerit ile Gelir İdaresi Grup Başkanı Zülfikar Küçükavcı’nın 1 Eylül 2016 tarihli KHK ile kamudan ihraç edildigi göz önüne alındığında, Sözcü Gazetesi'ne yönelik yapılan uygulamalarda, FETÖ'nün kasıtlı girişiminin olduğuna dair iddialar kamuoyunda yanıt beklemektedir. Ayrıca, Vergi Müfettişi Çağlar Cerit ve Gelir İdaresi Grup Başkanı Zülfikar Küçükavcı’nın atamalarını kimin yaptığı, FETÖ ile bağlantılarının ne zaman açığa çıktığı gibi sorular da izaha muhtaçtır.

Sözcü Gazetesi İnternet Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun ve İzmir Muhabiri Gökmen Ulu'nun tutuklanarak, adeta, siyasi olarak rehin alındıkları iddiaları da mevcuttur.

KHK ile kamudan ihraç edilerek, FETÖ ile bağlantısı tespit edilmiş kişilerin Sözcü Gazetesi'ne uyguladığı maddi ve manevi zararın tanziminin nasıl sağlanacağı hem Türkiye hem de dünya kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

Sözcü Gazetesi'ne yönelik başlatılan algı operasyonu ile FETÖ bağlantılı olduğu ifade edilen bilirkişi, vergi müfettişi, gelir idaresi grup başkanı olmak üzere, anılan bu kişilerin Sözcü Gazetesi'ne vermiş olduğu maddi ve manevi zararın belirlenerek, bahse konu kişiler ile ilgili olarak gerekli inceleme ve soruşturmaların başlatılması, bu zararın tanziminin sağlanması amacıyla etkili ve somut çözüm önerilerinin belirlenerek, uygulanması ve Sözcü Gazetesi ile ilgili tutuklamaların bir tür siyasi rehin amacı taşıyıp taşımadığına dair oluşan şaibelerin ortadan kaldırılması ve Sözcü Gazetesi'ne yönelik 19 Mayıs'ta başlatılan algı operasyonu kapsamında, yapılanların ortaya çıkarılması amacıyla Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 104'üncü ve 105'inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler