Hangi Erdoğan doğru söylüyor?

Diyarbakır Lice'de yaşanan 'bayrak indirme' olayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısındaki bir numaralı gündem maddesiyle. Erdoğan olaya ilişkin yaptığı iki farklı yorumla şaşırttı.

Yayınlanma: 10.06.2014 - 11:50
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Diyarbakır Lice'de yaşanan 'bayrak indirme' olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasındaki iki cümle, "Hangi Erdoğan doğru söylüyor?" sorularının sorulmasına neden oldu.

Başbakan Erdoğan konuşmasında önce "Orada sen oraya girip bayrağı indirene gereğini yapmıyorsan suçlusun. Heralde ben Ankara'dan gelipte ben direğe çıkanı indirmeyeceğim. Gereği neyse bunu yapmaya mecbursun. Askerin polisin böyle bir bahanesi olamaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasının devamında ise "Yazılan senaryo çok açık, o maşa orada vurulursa terör örgütü ve HDP tarafından kitleler provoke edilecek. Eylemi yaparsa MHP ve CHP tarafından istismar edilecek. O hain vurulsaydı doğu karıştırılacaktı" ifadelerini kullandı.


İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- Birçok ülke ekonomisinin daraldığı veya çok cüzi büyüme kaydettiği ortamda Türkiye yüzde 4.3 oranında büyüdü. Bugün açıklanan büyüme rakamları ilk 3 aya ait. 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin olumsuz etkisine rağmen büyüme sürdü. 25 Aralık'ta darbe yapabilselerdi, örgüt lideri dedikleri şahsımdan başlayıp bakanları, yakın çalışma arkadaşlarımı, küresel ölçekte projeleri yapan işadamlarını yargılayacaklardı.

- Darbe girişimi başarısız olunca, belgeleri imha etmek istediler. Darbe girişimi başarılı olsaydı bu büyüme oranlarını göremeyecektik, tuzağı bozduk.

- Gezi olaylarının sebebi hiçbir zaman ağaç olmadı, çevre duyarlılığı olmadı, amaç kaostu. Türkiye uçurumun kenarından döndü. Eğer Gezi olaylarında gereği görmemiş olsaydık bugün o eski Türkiye'de yaşayacak olacaktık. Bu haince girişimler karşısında onurlu duruş sergilemeyeceğiz de ne zaman yapacağız. Sanmayın ki bu Türkiye düşmanları karşısından geri adın atarsanız bunlar amaçlarından vazgeçerler. Bizim hürriyetimizi karartmak için yola çıkmış hiçkimseye hoşgörü göstermeyiz, öfkemizi de göstermekten çekinmeyiz.

- Garnizonun duvarlarını aşacak, Türk bayrağınığ indirecek, oradaki görevliler de seyredecek. Neymiş: Çözüm sürecini sekteye uğratmayalım. Ne meke ya. Orada sen oraya girip bayrağı indirene gereğini yapmıyorsan suçlusun. Heralde ben Ankara'dan gelipte ben direğe çıkanı indirmeyeceğim. Gereği neyse bunu yapmaya mecbursun. Askerin polisin böyle bir bahanesi olamaz. Görevli olan görevini yapacak. Şimdi tabi bunları yeniden gözden geçereceğiz. Bazıları görevden alındı, alınacak olanlar var. İki tanesi görevden alındı.

- Askerin, polisin bahanesi olamaz. Yollar kesiliyor, polisi, jandarması haddini bildirecek. Devletin görevi yol emniyetini, can emniyetini sağlamaktır.

- Yazılan senaryo çok açık, o maşa orada vurulursa terör örgütü ve HDP tarafından kitleler provoke edilecek. Eylemi yaparsa MHP ve CHP tarafından istismar edilecek. O hain vurulsaydı doğu karıştırılacaktı. Vurulmayınca kuzey, güney, batı karıştırılıyor. MHP yeniden şehit cenazeleri gelsin diye pusuda bekliyor. CHP, kendisine iktidar alanı açılsın diye her türlü kaos ortamını destekliyor.

- Bunlar için en iyi Kürt ölü Kürt, en iyi Alevi ölü Alevidir. Hiçbir zaman yaşatma ve çözümün yanında olmadılar ama cenaze olunca akbaba gibi üşüşmekten kaçınmadılar. Aramıza giremediler. Terör örgütünün yaptığı alçakça eylemleri benim Kürt kardeşime genellemesin. Ne terör örgütü ne HDP benim Kürt kardeşlerimi temsil etmiyor.

- Çözüm sürecini muhafaza edecek ve ilerleteceğiz. Tam da demokrasi filizleri çiçek açmışken an başta bölge halkı bunlara fırsat vermeyecek. Bunları korkutan Diyarbakır'da annelerin itirazı oldu. Annelerin eylem yapması bunları şaşırttı.

- Okmeydanı'nda yaşlı teyze yüzleri maskelilere hesap soruyor. Sabrımızın da sınırı var. Yeni Türkiye'nin kazanımlarını sabote etmek isteyenlerin gözlerinin yaşına bakmayız.

- Eğer HDP bir siyasi parti olmayı beceremezse Kürt kardeşlerimizle el ele verir onlarla birlikte yürürüz. Çok büyük mesafe kaydettik. Çözüm sürecini çok daha ileri safhalara taşıyacağız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler