Çalılıkların arasına atılan Atatürk heykeli Meclis gündeminde

Antalya'da çalılıkların arasına atılan Atatürk heykelini Meclis gündemine taşıyan CHP Antalya Milletvekili Kara, Başbakan Yıldırım'a soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 19.09.2017 - 23:38
Abone Ol google-news

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya’da çalılık alana atılan Atatürk heykeliyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Olaya sert tepki gösteren Kara, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin ortak bir değeridir. Bu topraklarda bağımsız, özgür ve demokrasi içerisinde yaşamamızı bizlere miras bırakan kişidir. Atatürk ölmüş olabilir ama onun çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti fikri ve idealleri hâlâ yaşamakta. Bu saldırılar Atatürk’ün şahsına olduğu kadar fikirlerine de tahammül edemeyenlerin eylemleridir. Hükümetin bu tür eylemlere gerekli tepkiyi göstermemesi de bu saldırı eylemlerini cesaretlendirmektedir. Hükümet üyelerinin de bulundukları makamları Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine borçlu olduğunu unutmamaları gerektiğini hatırlatmak isterim. Heykelleri yıkmakla fikirleri de yıkacaklarını zannedenler karşılarında her daim Cumhuriyet Halk Partisi ile Atatürk’ün miras olarak bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip çıkan milyonları bulacaklardır” ifadelerini kullandı. Kara, soru önergesinde çalılıklara atılan Atatürk heykelinin nereye ait olduğu ile bunu yapan kişilerin tespit edilip edilmediğini sordu. Önergede ayrıca Antalya’da daha önce Atatürk heykel ve büstlerine karşı yapılmış başka saldırılar olup olmadığı, bunu yapanlara verilen cezaların da bildirilmesi istendi. Son dönemde Atatürk’ün adına, anısına, heykel ve büstlerine karşı gittikçe artan saldırılara karşı hükümetin almayı düşündüğü önlemlerin de açıklanması istendi. Emniyetin olayla ilgili soruşturması sürerken Kepez Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada Atatürk heykelinin güvenilir bir yerde koruma altına alındığı açıklandı.

Antalya'da çalılık alanda Atatürk heykeli bulundu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler