CHP İzmir Milletvekili Çam: Kendi başarısı gibi göstermek istedi ama

Çam, PKK tarafından kaçırılan iki MİT görevlisinin, bu kurumun Erdoğan’a bağlandıktan sonra ‘başarılı’ olduğu algısı yaratmak için operasyona gönderildiğini ileri sürdü.

Yayınlanma: 20.09.2017 - 21:03
Abone Ol google-news

İki MİT görevlisinin PKK tarafından kaçırıldığı iddiası, hükümet tarafından doğrulanırken, olayın takipçilerinden CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, asıl açıklama yapması gerekenin MİT’in kendisine bağlandığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Al Monitor’ün sorularını yanıtlarken, “PKK yerel yetkilileri, sıradan sivilleri, doktorları, polisleri ve herkesi kaçırdı. Bu yüzden bir terör örgütü. Elbette kurumlarımız, PKK’nin kaçırdığı tüm vatandaşlarımızın geri getirilmesi için çalışıyor; ancak ülkemizin, bizim bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı yok” demişti. Bu açıklamaların ardından konuşan Çam, “Bu ülkenin bekası Erdoğan’ın bekası ile örtüştürülemez” dedi.

Kısa süre önce konuya ilişkin soru önergesi veren Çam, Çavuşoğlu’nun sözlerinin “açıklamaya muhtaç” olduğunu söyledi. Açıklamadan terör örgütüyle dolaylı bağlantı kurulduğunun anlaşılabileceğini belirterek, “Bizim için önemli olan devletimizin prestijinin korunmasının yanında kaçırılan görevlilerimizin bir an önce sağ salim kurtarılmasıdır” dedi. Kaçırma olayıyla MİT’in Erdoğan’a bağlanması arasında ilişki kurulduğunu kaydeden Çam, şunları söyledi: “MİT’in anayasaya aykırı şekilde Erdoğan’a bağlanmasını olumlu bir işmiş gibi göstermek için bu operasyonun alelacele yapıldığı ve olumsuzlukla sonuçlandığı iddia ediliyor. Dünyada bütün devletlerin terör karşısında bu türden operasyonlar yapma hakkı meşrudur. Ancak kamuoyunda tartışıldığı gibi terörle mücadeleyi Erdoğan’a başarı şeklinde yazmak ya da sırf Erdoğan için yapmak doğru değildir. Operasyon gizli de olsa artık gizliliği kalmamıştır. Her konuda anlasa da anlamasa da konuşan Erdoğan bu konuda açıklama yapmalı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler