'Atatürk’e gösterilen düşmanlık, FETÖ’ye gösterilmiyor'

CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, ders kitaplarında FETÖ propagandası yapıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı ve Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’a istifa çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 22.09.2017 - 11:15
Abone Ol google-news

CHP’li Tüm, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilere dağıttığı kitaplarda yer alan skandal ifadelerin ve ardından kitap toplatma kararlarının ‘FETÖ’nün MEB’de aktif olduğuna dair’ algıyı güçlendirdiğini ifade etti.

 Atatürk’e gösterilen nefret ve düşmanlık, FETÖ’ye karşı gösterilmiyor!

 Ders kitaplarında yer alan bazı örnekleri gerekçe gösteren CHP’li Tüm, konuya ilişkin şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı Atatürk ve değerlerine gösterdiği nefret ve düşmanlığı ne yazık ki FETÖ’ye karşı göstermiyor. Müfredattan Atatürkçülüğü, bilimi ve felsefeyi ‘gereksiz konular’ diye çıkaran Bakanlık, yerine FETÖ’nün algı malzemelerini koyarak toplumun aklıyla açıkça dalga geçiyor. Ders kitaplarında yer alan bu skandalların bedeli ise yine topluma ödetiliyor. FETÖ’yü devlete teslim ederler, acısını kumpas davalarında yurtsever insanlara ödetirler. FETÖ darbe girişimine kalkışır, acısını muhalif isimleri işinden ekmeğinden ederek ödetirler. Şimdi de FETÖ’nün algı operasyonlarına göz yumuyorlar, acısını yine topluma ödetiyorlar. FETÖ darbe girişimini başaramadı ama görüyoruz ki fikirlerini iktidara taşımıştır. Bu kitapların basımından dağıtılmasına, şimdi de toplatılmasının sorumlusu da yine bu iktidardır. Milli Eğitim Bakanı skandalın en üst düzeyde sorumlusu olarak, FETÖ’ye hizmet eden bu kitap içeriklerini denetlemediği ve devleti açıkça zarara uğrattığı için bir an önce istifa etmelidir.” dedi.

 CHP’li Mehmet Tüm, Millî Eğitim Bakanlığı’na verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi.

 Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 Bakanlığınızın öğrencilere dağıttığı kitaplarda yer alan bazı skandal ifadeler ve ardından ivedi kitap toplatma kararları kamuoyunda FETÖ tartışması başlatmıştır. Yazılı ve sosyal medyada ‘FETÖ’nün MEB’de aktif olduğuna’ dair haberler yer almıştır.

Sosyoloji kitabının ‘Sosyoloji’ye Giriş’ ünitesinde başlıklı bölümünden Karl Marx, Emile Durkheim, Max Weber çıkarılıp yerine ‘FETÖ projesi’ olduğu iddia edilen Kutlu Doğum Haftası konulmuştur.

6. sınıf Sosyal Bilgiler kitabının 148. sayfasında yer alan ‘Medeniyetler Ülkemizde Buluştu’ başlıklı metinde ise, FETÖ’nün ‘Dinler arası Diyalog’ projesinin açıkça övüldüğü ifade edilmiştir.

7. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında FETÖ firarisi Osman Eğri’nin makalesi yer almıştır.

Sosyal Bilgiler 7. sınıf çalışma kitabında yer alan “Bir ülkede, tek başına hükümete gelen iktidarların bir süre sonra yolsuzluk haberlerini örtbas için basını sansürleyeceği...” ifadesi, FETÖ’nün 17/25 Aralık propaganda ifadelerine benzetilmiştir.

?Bu çerçeveden hareketle;

Lise müfredatından ‘Atatürk ilke ve inkılaplarını’ çıkaran Bakanlığınız, Atatürk karşıtlığına gösterdiği hassasiyeti neden FETÖ’ye karşı göstermemektedir?

Bahsi geçen skandal yazı ve ifadeler ders kitaplarına nasıl girmiştir? Kitaplar hangi gerekçeyle denetlenmemiştir?

FETÖ propagandası yapıldığı iddiasıyla hangi kitaplar için toplatılma kararı verilmiştir?

Bu yıl dağıtılan 190 milyon ücretsiz ders kitabının kaçı bu gerekçeyle toplatılacaktır? Bu kitapların toplatılma maliyeti ve devletin uğradığı zararın tutarı nedir?

Ders kitaplarının içeriği hangi süreçlerden geçerek denetlenmektedir? Kurulların kitapları denetleme kriterleri nelerdir?

Bu skandallar sonrası devletin uğramış olduğu zarar nasıl telafi edilecektir? Bu zararın sorumluluğunu kabul ediyor musunuz?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler