Erdoğan: Yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Afyonkarahisar'da düzenlediği kampın kapanış konuşmasında, "PYD denilen terör örgütünü biz sıradan bir örgüt olarak değil Akdeniz’e uzanan bir terör koridorunu bozmak mecburiyetindeyiz. Buna müsaade edersek yeni bir Kobani yaşarız. Kusura bakmasınlar biz yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 08.10.2017 - 16:25
Abone Ol google-news
<video:840584>

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlediği kampın kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

İyi ki varsınız. İyi ki sizlerle yol arkadaşlığı yaptım. İyi ki tüm başarıların altına sizlerle birlikte imza atma şansım oldu.

AK Parti’yi yıkmadan Türkiye’yi yıkamayacaklarını görenler ülkemizle birlikte partimizi de hedef alıyorlar. Bizim birliğimizi beraberliğimizi her zamankinden güçlü tutmamız gerekiyor.

Her kim Gezi olayları ile FETÖ'nün bağlantısının olmadığını söylüyorsa biliniz ki cahildir ya da ihanet içerisindedir.

Bu coğrafyada yaşananları hiçbiri içişlerimizden bağımsız değildir. Biz kendi içişlerimizi güvence altına almaya çalışıyoruz. Biz Suriye'ye gitmedikçe, Suriye bize geliyor.

Artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

Teröristlere bunlar ücretsiz silah verirken biz ücretlerimezle silah alamıyoruz.

Bugün milyonlarca insan İdlip'te. Öyleyse bize düşen bir görev de İdlip'tir. Astana'da alınan kararları şimdi biz İdlib'te uyguluyoruz. Öyleyse bu uygulamanın savunması nasıl yapılacaktır? Rusya ve Özgür Suriye Ordusu ile beraber bu mücadeleyi yürütüyoruz.

"YENİ BİR KOBANİ YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Ve tabii İdlip, Hatay bunlar artık bizimle iç içe olan yerler. Afrin aynı şekilde, iç içe olan yerler. Ve buralarda bir sıkıntı var. Öyleyse bunu gidermemiz gerekiyor. Bu PYD-YPG denilen terör örgütünü biz sıradan bir örgüt olarak değil, tam aksine, en doğudan Akdeniz’e oluşturulmak istenen bir terör koridorunu biz bozmak mecburiyetindeyiz, buna müsaade edemeyiz. Eğer biz buna müsaade edersek yeni bir Kobani yaşarız, kusura bakmasınlar. Biz yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz ve bunu yaşatmayacağız.

Bizim bu topraklarda gözümüz yok. Oraların sahipleri de yerlerine yerleşsin istiyoruz. Derdimiz bu.

Telafer'de 400 bin Türkmen var. Bunun yarısı şii, yarısı sünni. Bunların hukukunu kim savunacak. Bunların yaklaşık 100 bini ülkemize gelmiş durumda.

Saldırıları kendi topraklarımızda karşılamak yerine bizzat kendi yerinde karşılıyoruz. İşte Fırat Kalkanı... Bize husumet besleyenlere sözümü tekrarlayayım: Bir gece ansızın gelebiliriz.

2019 SEÇİMLERİ

Bu seçimde sadece bir cumhurbaşkanı seçilmeyecek. Milletvekilleri, belediye başkanları da seçilecek. Eğer cumhurbaşkanlığı seçiminde netice alamazsak diğer seçimlerde de alamayız. Gidemediğimiz yer bizim değildir.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler