Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek imzasını yok saydı

Komisyon Başkanlığı, rapordan CHP’nin ek şerhini çıkararak kendi yazısını da yok saydı.

Yayınlanma: 11.10.2017 - 20:20
Abone Ol google-news

Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, komisyon raporundan CHP’nin ek şerhinin çıkarılmasıyla kendi imzasını yok saydı. CHP’nin TBMM Başkanlığı’na başvurusu üzerine Komisyon Başkanı Petek, CHP’li üyelere 20 Temmuz’a kadar rapora ek görüş sunulmasının uygun olduğuna ilişkin resmi yazıyla yanıt vermişti.

Ek görüş sunulmasını isteyen Petek’in CHP’nin “AKP ile FETÖ Kardeşliği” başlığı altında kendisinin de geçmişte FETÖ’yü öven açıklamaları yer alan şerhi İçtüzük’e aykırı bir şekilde çıkarması akılları karıştırdı. Darbe Komisyonu’nun raporunda CHP’nin ek şerhinin çıkarıldığını TBMM Başkanlığı’nın da kabul etmesinin ardından, yaşanan süreçte Komisyon Başkanlığı’nın da kendi yazısını hiçe saydığı anlaşıldı. Komisyon raporunun taslak halinde olmamasına karşın CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçlayan ifadelerin eklenmesinin ardından CHP’li komisyon üyeleri 14 Temmuz 2017 tarihinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşerek rapordan muhalefetin bilgisi olmadan eklenen bölümlerin çıkarılması ya da bu bölümlere CHP’nin ek bir şerh vermesini talep etmişti. Bu talep üzerine TBMM Başkanlığı tarafından 17 Temmuz 2017 tarihinde Darbe Komisyonu Başkanlığı’na resmi bir yazı gönderilerek, CHP’nin yaptığı başvuruyla ilgili gereğinin yapılması istenmişti. Komisyon Başkanı Reşat Petek’in imzasının bulunduğu yanıtta rapora yapılan eklemeler konusunda raporun son kontrolleri sırasında gerek şekil gerekse esasa ilişkin bazı hususlarda değişikliğe gidilmesi komisyon tarafından uygun görüldüğü ifade edildi.

Komisyon Başkanlığı’nın yazısında TBMM Başkanlığı’nın komisyona gönderdiği yazıya atıf yapılarak, “İlgili yazıya istinaden tarafınızdan ek görüş istenmesi uygun görülmüş olup söz konusu ek görüşün 20 Temmuz 2017 tarihine kadar komisyonumuza iletilmesi rica olunur” ifadeleri yer aldı. Buna göre Komisyon Başkanı Petek, CHP’den yazılmasını talep ettiği ek şerhi rapor basım aşamasındayken çıkarmış oldu. CHP’nin ek şerhinde “AKP - FETÖ Kardeşliği” başlığı altında AKP ile FETÖ’nün ilişkilerine ilişkin pek çok belge yer alıyordu. CHP’den ek şerh yazılmasını onay veren Petek’in ek şerh içeriği belli olduktan sonra komisyon raporundan çıkarması akıllara Petek’in CHP’nin ek şerhinin içeriğinden rahatsız olduğu yorumlarına neden oldu. Komisyonun CHP’li üyeleri ek şerhin rapordan çıkarılmasının TBMM Başkanlığı tarafından da doğrulanmasının ardından matbaada süren basım işlemlerinin durdurulmasını talep etti. Edinilen bilgiye göre TBMM Başkanlığı’nın bu konuda CHP’ye vereceği yanıta göre sürecin yargıya da taşınabileceği değerlendirmeleri yapılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler