‘Adalet için eğitim’

‘Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi’ temsilcileriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, eğitimde ‘fırsat eşitliği’nin önemine vurgu yaptı.

Yayınlanma: 13.10.2017 - 03:36
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde ‘Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi’ temsilcilerini kabul etti. Kılıçdaroğlu’nun “Her şeyin temeli iyi bir eğitim. İyi bir eğitim olursa adalet de olacaktır” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun ayrıca organize sanayi bölgelerinde Köy Enstitüleri mantığı ile okullar açmak gerektiğini söylediği belirtildi.

CHP lideri Kılıçdraoğlu önceki gün genel merkezdeki makamında ‘Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi’ temsilcilerini kabul etti. Hareketin temsilcileri; gericiliğe karşı velilerin örgütlenmesi, okullarda gericilik için atılan adımlardan hebardar olunması ve buna karşı kamuoyu oluşturulması amacıyla başlatılan “Her Okuldan bir Veli” kampanyası için Kılıçdaroğlu’ndan destek istedi. Basına kapalı olarak yaklaşık yarım saat süren görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da hazır bulundu. Edinilen bilgiye göre görüşmede hareketin temsilcileri Kılıçdaroğlu’na eğitimde gericiliğe karşı okulllarda velilerin neler yapabileceklerini anlatması amacıyla hazırladıkları “Veli Eli Kitabı” başlıklı yayınını verdi. Eğitim sistemiyle ilgili Kılıçdaroğlu “Burada fırsat eşitliği eksik” değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Fırsat eşitliğinin üzerine gitmek çok önemli. Bu sistemde bir köy çocuğunun genel müdür olabilmesinin önüne geçiliyor” ifadelerini kullandı. Özel okullara çocuklarını gönderen velilere yardım yapılırken, devlet okullarda kırılan camın dahi parasının veliden alındığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Vatandaşımız bu durumdan çok rahatsız. Bu uygulamaların önüne geçmek gerekiyor” dedi.

Köy Enstitüleri vurgusu

Her şeyin temelinin iyi bir eğitim olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “İyi bir eğitim olursa adalet de olacaktır” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca organize sanayi bölgelerinde Köy Enstitüleri mantığı ile okullar açmak gerektiğini kaydetti. Çocukların okurken velilerine masraflarının olmayacağı, ikinci sınıftan itibaren çalışarak öğrenebilecekleri ve üniversite sınavında ek puan alacakları bir sistem üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Kılıçdaroğlu, bunu “Örneğin kalıp ustası inşaat mühendisliğini seçerken fazla puan alacak” diye anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler