Binali Yıldırım: Bu fotoğraf ABD-Türkiye müttefikliğine zarar veriyor

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye'nin Rakka kentinden IŞİD'in temizlenmesinin ardından YPG'ye bağlı YPJ'li kadınların PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının önünde poz vermelerine ilişkin, "Bu fotoğraf ABD-Türkiye müttefikliğine zarar veriyor" yorumunda bulundu.

Yayınlanma: 20.10.2017 - 14:00
Abone Ol google-news

<video:849030>

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Suriye'nin Rakka kentinden IŞİD'in temizlenmesinin ardından YPG'ye bağlı YPJ'li kadınların PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının önünde poz vermelerine ilişkin, "Bu fotoğraf ABD-Türkiye müttefikliğine zarar veriyor" yorumunda bulundu.

RAKKA'DAKİ ÖCALAN FOTOĞRAFI

Yıldırım fotoğrafla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Terör örgütü ile işbirliği yapmanın ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü bu son fotoğraf göstermiştir. Görüntüler talihsizliktir. PKK teröristbaşının fotoğrafının orada sergileniyor olması talihsizliktir. ABD terör ile işbirliği yapmakla kalmıyor, Suriye'nin geleceğini de tehlikeye atıyor. Fotoğraf ABD-Türkiye müttefikliğine zarar veriyor.

İSTİFASI İSTENEN BELEDİYE BAŞKANLARI

Başbakan Binali Yıldırım, istifası istenen belediye başkanları ile ilgili soruya, "İnanıyorum arkadaşlarımız gereğini yapacaktır" yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler