'Demokrasiyi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz'​

CHP'li Yarkadaş, "AKP iktidarı, gazetecileri ve aydınları tutuklatarak, demokrasiyi yoğun bakıma soktu." dedi.

Yayınlanma: 31.10.2017 - 11:40
Abone Ol google-news
<video:856558>

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Halkın haber alma hakkının kullanılması için bedel ödeyenler, mutlaka başarıya ulaşacak" dedi.

 Cumhuriyet ve Özgür Gündem Gazetesi çalışanlarının duruşmaları için Çağlayan Adliyesi önünde buluşan topluluk, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

 "Dışarıdaki Gazeteciler" adlı grubun organize ettiği buluşmaya CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Gürsel Tekin, Ali Şeker, Muharrem Erkek ve Sezgin Tanrıkulu'nun yanı sıra Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin de katıldı. CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan da gruba destek verdi. Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da duruşma için Çağlayan'a geldi.

 Duruşma öncesi topluluğa seslenen Barış Yarkadaş, "AKP demokrasiyi yoğun bakıma soktu. Demokrasiyi ayağa kaldırmak için mücadele ediyoruz" dedi.

 Yarkadaş şöyle konuştu:

 "Olağan Salı toplantımıza hoşgeldiniz... Neden olağan Salı toplantısı diyorum? Çünkü; her Salı adında adalet olan ama içinde adalet bulunmayan bu binanın önünde, gazeteciler, meslektaşlarımız, aydınlarımız, yazarlarımız için buluşuyoruz ve ne yazık ki AKP iktidarında kaderimiz bir türlü değişmiyor. Şu an cezaevlerinde tam 182 gazeteci demir parmaklıklar arkasında, yazdıklarının, çizdiklerinin, söylediklerinin, attıkları tweetlerin, yaptıkları yorumların bedelini ağır bir şekilde ödüyor."

 CHP'li vekil, gazetecilerin yaşadığı baskıları ve dava süreçlerini ise şöyle özetledi:

 "Bugün hem Cumhuriyet Gazetesi hem de Özgür Gündem Gazetesi çalışanlarının davası var. Özgür Gündem çalışanları 400 günü aşkın bir süredir tutuklular. Cumhuriyet Gazetesi çalışanları ise tam 365 gündür yani tam 4 mevsimdir özgürlüklerinden yoksunlar.

 Ekim ayı da gazeteciler açısından tam bir eziyetle, işkenceyle geçti. Ekim ayında 12 gazeteci gözaltına alındı, bunların 4’ü tutuklandı. Bununla yetinmediler; 11 gazeteciye de soruşturma açtılar. Birçok gazeteci arkadaşımızın evi basıldı, kitaplarına el konuldu."

 Yarkadaş, iktidarın demokrasiyi yoğun bakıma soktuğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

 "AKP iktidarı gazetecileri tutuklatarak, aydınları tehdit ederek, yazılanlara, çizilenlere soruşturma açtırarak demokrasiye adeta can çekiştiriyor. Demokrasi şu an AKP yüzünden yoğun bakıma alınmış bir hasta gibi duruyor. Biz şu an yoğun bakıma sokulmuş bu hastayı özgürlük mücadelemizle, düşünceyi ifade özgürlüğü mücadelemizle yeniden ayağa kaldırmaya, diriltmeye ve bu topraklarda hakim kılmaya çalışıyoruz.

Emin olun ki; düşünceyi ifade özgürlüğü, halkın haber alma hakkının kullanılması için bedel ödeyenler 365 gündür, 400 gündür, 450 gündür cezaevinde kalanlar bu özgürlük mücadelesini başarıyla taçlandıracak ve halkın haber alma hakkı bir gün mutlaka bu topraklarda da sonuna kadar özgürce kullanılacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler