Başbakan Yardımcısı Işık: Terör örgütleriyle ittifak, yılanla çuvala girmek gibidir

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Mücadelenin de küreselleşmesi ve amasız, fakatsız, terör örgütleri arasında hiçbir ayrım göstermeden yapılması gerekiyor" dedi.

Yayınlanma: 02.11.2017 - 16:27
Abone Ol google-news

SANTEK 4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde açıldı. Fuarın açılışına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile sanayici ve işadamları katıldı. Fuarda açılış konuşması Başbakan Yardımcısı Fikri Işık yaptı.

Günümüzde küresel terörle karşı karşıya olunduğunu söyleyen Işık, "Mücadelenin de küreselleşmesi ve amasız, fakatsız, terör örgütleri arasında hiçbir ayrım göstermeden yapılması gerekiyor. DEAŞ ile PYD ve YPG ile mücadeleyi meşru görmezseniz o terör, eninde sonunda size döner. Terör örgütleriyle dolaylı veya doğrudan ittifak yapmak, yılanla çuvala girmek gibidir" dedi.

Hakkari'de 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıya da değinen Işık, "Terör küreselleşti. Terörle mücadele de küreselleşmeli. Dünyanın en güvenli şehirlerden kabul edilen New York'ta terör saldırısı oldu. Bu terör saldırısı dolayısıyla orada da hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum.  Artık hiç kimse, 'Benim evim, benim ülkem güvenli' diyemiyor. Artık hiç kimse, 'Şu bölgede ne olursa olsun, beni etkilemez' lüksüne sahip değil" şeklinde konuştu.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi hakkında da konuşan Işık, "FETÖ terör örgütünün beli kırılmıştır. Temizlik süreci de hiç aksatmadan sürdürülecektir" dedi.

Konuşmasında ülke ekonomisinin iyi durumda olduğunu savunan Işık, "Bir taraftan terör örgütleriyle mücadele diğer taraftan darbe teşebbüsünün getirdiği zorluklar, sıkıntılar; ama sizlerin sayenizde iş insanlarımız, bu ülke için üreten ve çalışan insanlarımız sayesinde Türkiye 2017 yılının birinci çeyreğini yüzde 5.2, ikinci çeyreğini de yüzde 5.1 büyümeyle kapattı. Bu, dünyada Çin ve Hindistan'dan sonraki büyüme rakamı" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler