CHP'li Yedekci: Ayrımcılık politikalarınıza Anadolumuzu alet etmeyin

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, “Erzurum'u, Siirt'i, Bayburt'u, Gümüşhane'yi birbirinden ayırmayın. İnsanları etnik kökenleriyle, mezhepleriyle, ırklarıyla ayırdınız, bari kentlerimizi ayırmayın, ayrımcılık politikalarınıza Anadolu'muzu alet etmeyin” dedi.

Yayınlanma: 09.11.2017 - 14:49
Abone Ol google-news
<video:862853>

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada doğal gaz indiriminde adaletsizliği vurgulayarak “Erzurum'u, Siirt'i, Bayburt'u, Gümüşhane'yi birbirinden ayırmayın. İnsanları etnik kökenleriyle, mezhepleriyle, ırklarıyla ayırdınız, bari kentlerimizi ayırmayın, ayrımcılık politikalarınıza Anadolu'muzu alet etmeyin” dedi. 

CHP’li Yedekci sözlerine şöyle devam etti:

 Doğu Anadolu’nun tamamında doğal gaz indirimi uygulanmalı

     “İnsanları ayırdı mevcut hükûmet, şimdi de sıra şehirlere geldi, şehirleri ayırıyorlar. Doğu Anadolu'daki kentleri ayırdılar; Gümüşhane, Bayburt'ta doğal gaz indirimi var, Erzurum'da doğal gaz indirimi yok. Neden? Erzurum bu ülkenin bir vilayeti değil midir? Erzurum'da yaşayan insanlar doğal gaz indiriminden faydalanmaya hak sahibi değil midir? Erzurum'da sadece bir kış geçirseniz, bir kışa bile gerek yok, iki gün geçirseniz oradaki soğuğu göreceksiniz. Öncelikle çocuklar, hasta oldukları için okula gidemeyen çocuklar; yaşlılar, engelliler ve bütün dezavantajlılar için başta olmak üzere doğal gaz indiriminin bütün Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kış şartlarının zor geçtiği bölgelerde uygulanmasını istiyoruz.”

 Sürdürülebilir enerji kaynakları kullanılmalıdır

   “Doğal gaza da bağlı olmadan, sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanılmasını ve ülkemizdeki herkesin bedavaya ısınabiliyor olmasını istiyoruz. Bunun için hükümetin yapması gereken, sürdürülebilir enerji kaynaklarını kullanmaktır ama hükümet buna yönelmiyor, Hükûmet başka şeylerle ilgileniyor. Zaten ekmek parasına ihtiyacı olan, sizin yürüttüğünüz politikalarla bitirilen hayvancılıkla ve tarımla Erzurumlular zor durumdayken üstüne üstlük bir de doğal gaz indirimi vermiyorsunuz. Sebebi nedir, merak ediyoruz?”

 Cumhuriyet herkes içindir, adalet istiyoruz!

    “Biz herkes için adalet istiyoruz, Erzurumlular için de adalet istiyoruz. Erzurum'un en çalışkan belediye başkanı Sayın Çat Belediye Başkanı Arif Kılıç'ın bizi bilgilendirmesi sonucunda biz Erzurum'daki bu sorunu Meclis gündemine taşımış olduk. Sadece Erzurumluların değil, bu ülkede kendini yalnız hisseden, kendini tek başına hisseden herkesin yanındayız çünkü biz cumhuriyetin kimsesizlerin olduğunu, cumhuriyetin herkes için olduğunu da biliyoruz ve bunun da altını çiziyoruz.”

 Ayrımcılık politikalarınıza Anadolu'muzu alet etmeyin

       “ Ve biz diyoruz ki: Erzurum'u, Siirt'i, Bayburt'u, Gümüşhane'yi birbirinden ayırmayın. İnsanları etnik kökenleriyle, mezhepleriyle, ırklarıyla ayırdınız, bari kentlerimizi ayırmayın, ayrımcılık politikalarınıza Anadolu'muzu alet etmeyin. Anadolu'muzun güzel insanları sizin yıllardır yapmaya çalıştığınız anlayışa rağmen, birlikte, kardeşçe, dostça yan yana durmaya devam ediyorlar ve biz de bu anlayışın tükenmesi, bitmesi için, bir an önce halkın iktidara gelmesi için mücadeleye devam ediyoruz, devam edeceğiz. İktidarın görevi vatandaşın huzurunu, refahını sağlamaktır. Görevinizi yapınız, muhalefet olarak sizi bir kez daha uyarıyoruz.”

 İktidar sıralarından sataşmaların olması sebebiyle tekrardan söz alan CHP İstanbul Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekci, sözlerine şöyle devam etti.

 Yanlış politikalarınız vatandaşımıza geçim sıkıntısı çektiriyor

 “Erzurumluların daha az doğalgaz kullanmakta olduğunu kendisi itiraf etti sayın iktidar partisi milletvekili. Çünkü Erzurum halkı tezek yakmak zorunda. Erzurum halkı mecburen doğalgaz kullanamamakta, doğalgaz faturalarını ödeyememekte ve Erzurum halkını bu duruma getiren iktidar politikalarını da şiddetle kınıyoruz. Türkiye'nin çok yerinde doğalgaz yoktur. Ayrıca son on beş yılı da göz önüne aldığımızda yapılan hizmetler büyük değil oldukça küçük hizmetlerdir. Bizim Erzurum için istediğimiz şudur: Erzurum ve kış şartları eksi 20'nin altında geçen bütün vilâyetlerimiz için yatlardan, kotralardan almadığınız vergileri niçin bu halkın sırtından alıyorsunuz? 

    Zaten geçim sıkıntısı çektiriyorsunuz yanlış politikalarınızla vatandaşımıza. 

    Şimdi, bu vatandaşımızla derdiniz nedir? Vaktiyle bir Maliye Bakanınınız söylediği gibi bunları kümesteki tavuk olarak mı görüyorsunuz? Amacınız nedir?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler