CHP'liler Enis Berberoğlu'nun kitabını imzalayacak

CHP'nin gazeteci milletvekilleri ile PM üyeleri, Berberoğlu'nun kitabı için TÜYAP'ta buluşacak.

Yayınlanma: 10.11.2017 - 12:40
Abone Ol google-news

CHP'nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'nun cezaevinde yazdığı "Siz Yürürken, Ben Yatarken" adlı kitabı için TÜYAP'ta imza günü düzenleniyor. CHP'nin gazeteci milletvekilleri ile PM üyeleri, kitabı Berberoğlu ile dayanışma için imzalayacak.

 CHP'nin gazeteci milletvekilleri Tuncay Özkan, Atilla Sertel, Mustafa Balbay, Eren Erdem, Utku Çakırözer, Barış Yarkadaş ve Parti Meclisi'nin gazeteci üyeleri İdris Akyüz ile Ali Öztunç, cumartesi günü saat 14.00'te TÜYAP'ta bir araya gelecek. Etkinlikte Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu da yer alacak. CHP'nin ilçe örgütleri, belediye ve ilçe başkanları ile milletvekilleri de imza gününe katılacak.

 'BERBEROĞLU YALNIZ DEĞİL'

 İstanbul Kadıköy'de düzenlenen Atatürk'ü anma törenine katıldıktan sonra açıklama yapan CHP'li Yarkadaş, TÜYAP İmza Salonu'nda düzenlenen etkinlik için okurlara çağrıda bulundu. İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Haksız ve hukuksuzca cezaevinde tutulan milletvekili - gazeteci Enis Berberoğlu'yla dayanışmak için bir araya geliyoruz. O gün, yapılan tüm haksızlıklara karşı, Enis Berberoğlu'nun yalnız olmadığını göstereceğiz" dedi.

 'ADALETSİZLİK DORUĞA ULAŞTI'

 Berberoğlu'nun İstinaf Mahkemesi'nin bozma kararına rağmen cezaevinde tutulduğunu belirten Yarkadaş, "Adaletsizliğin doruğa ulaştığı ve tüm teamüllerin ayaklar altına alındığı bir dönemden geçiyoruz. Berberoğlu, her şeye rağmen, dimdik duruyor, yazıyor, düşünüyor ve üretiyor. Biz de o üretimi, halkın en geniş kesimlerine bir dayanışma içinde ulaştıracağız" ifadesini kullandı.

 Cumartesi günü atılacak imzalarla tarihe not düşeceklerini belirten Yarkadaş, "Her bir imza, adaletsizliğin nişanı olacak. Her bir imza Berberoğlu'nun özgürlüğüne kavuşması için atılacak" dedi.

Yarkadaş, adaletsizliğe itiraz eden herkesi, imza gününe beklediklerini de dile getirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler