Meclis Başkanı Selahattin Demirtaş için devreye girdi: Haksızlık

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer tutuklu milletvekili arkadaşlarının ziyaretlerine izin verilmemesi TBMM’de gündeme geldi. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın konu hakkında devreye gireceği öğrenildi.

Yayınlanma: 15.12.2017 - 08:52
Abone Ol google-news

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Demirtaş’ın bugüne dek 95 duruşmasının görüldüğünü, hepsine katılma talebi olduğunu, hepsinin de reddedildiğini belirtti. Son görülen mahkemesinde “Görev yoğunluğu sebebiyle duruşmaya getirilemeyeceğinin” söylendiğini ifade eden Kerestecioğlu, bunun bir ayrımcılık olduğunu söyledi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de “HDP milletvekilleri, kendi eş genel başkanlarına, grup başkanvekillerine aylarca izin alamıyorlar” diye konuştu.

CHP'li Yarkadaş'tan tutuklu HDP milletvekilleri için öneri                 

‘HAKSIZLIK’

Hürriyet’ten Rıfat Başaran’ın haberine göre TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün ise “Biz de Meclis Başkanımızla 4 Meclis başkan vekili olarak bir toplantı gerçekleştirdik. Başkanımız da Bakanla, Hükümetle, Başbakanla görüşmeler yapacağını ve bunun bir haksızlık olduğunu, bu görüşmelerin olması gerektiğini ifade etti” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler