Yeni yılın ilk gündemi OHAL

TBMM’yi 9 Ocak’a kadar tatil ederek KHK çıkaran AKP’nin, yeni yıldaki ilk gündem maddelerinden birini de OHAL’in süresinin uzatılıp uzatılmayacağı oluşturacak.

Yayınlanma: 26.12.2017 - 22:55
Abone Ol google-news

Taşeron başta olmak üzere pek çok düzenlemeyi yasa olarak çıkarmak yerine TBMM’yi 9 Ocak’a kadar tatil ederek KHK çıkaran AKP’nin, yeni yıldaki ilk gündem maddelerinden birini de OHAL’in süresinin uzatılıp uzatılmayacağı oluşturacak.

OHAL’in süresi 19 Ocak’ta sona eriyor. İlk olarak 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından 20 Temmuz’da 4 aylığına ilan edilen OHAL’in süresi daha sonra 3’er aylık dönemler halinde 5 kez uzatıldı. Hükümetin, devamı yönünde karar vermesi durumunda OHAL 6. kez 19 Nisan’a kadar uzatılmış olacak. Bu durumda, Meclis’in yeniden çalışmalarına başlayacağı yeni yılın ilk ayında hükümetin ilk gündem maddelerinden biri OHAL’in süresinin uzatılması olacak. Parti içinde, OHAL’in süresinin uzatılacağı eğilimi ağırlıklı olarak dillendirilirken, OHAL’in gerektirdiği konular dışındaki düzenlemelerin KHK ile çıkarılmasının doğru olmadığı, bu nedenle OHAL’in kaldırılması gerektiğini dile getirenler de bulunuyor. Bazı parti yöneticileri, “Sırf Meclis çalışmaları hızlansın, daha verimli çalışsın ve yasa tasarılarını daha kısa sürede çıkarılabilsin diye TBMM İçtüzüğü’nde değişiklik yapıldı. KHK’de olan birçok düzenleme yasa olarak Meclis’ten çıkarılabilirdi” görüşünü dile getiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler