Tutuklamaya engel yok

İzmir’de HDP’lilere yönelik operasyonda ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla bir aile tutuklandı. Baba, anne ve yüzde 77 engelli raporu olan evin çocuğu, cezaevine gönderildi.

Yayınlanma: 27.12.2017 - 20:42
Abone Ol google-news

İzmir’de HDP yönetici ve üyelerine yönelik 19 Aralık’ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 10’u, dün çıkarıldıkları mahkeme tarafından “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında anne-baba ve çocuktan oluşan bir çekirdek aile de var. Nurali Kişin (56), Fidan Kişin (53) ve çocukları Ufuk Kişin (30) de cezaevine gönderildi. Ancak Ufuk Kişin’in özel bir durumu var. 2006 yılında trafik kazası geçiren Ufuk, yaklaşık 1 yıl bitkisel hayatta kaldıktan sonra yaşama dönmüş, ancak zihinsel ve fiziksel fonksiyonlarının tamamına yakınını yitirmişti. Sonraki süreçte tedaviye yanıt veren Kişin’in engelli oranı yüzde 77’ye indirilebilmişti. Ufuk’un yüzde 77 oranında engelli olduğu, Ege Üniversitesi’nce de kayıt altına alınmıştı. Ancak Ufuk Kişin, ailenin diğer bireyleri gibi tutuklanarak Şakran T Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

‘Farkında bile değil’

Amcası Turabi Kişin, yeğeninin cezaevi koşullarını bile algıyamayacak durumda olduğunu kaydetti. Ailenin avukatlarından Nezahat Paşa ise engelli bireye yönelik tutuklama kararına karşı önce HSK’ye, sonra tüm yasal yollara başvuracaklarını söyledi. Paşa, “Ufuk, geçirdiği kazanın ardından okuma yazmayı bile unuttu. Algılama güçlüğü çekiyor. Şu anda tutuklu olduğunun bile farkında değil. Dosyasına engelli raporunu sunmamıza rağmen, mahkemede ifadesi alınırken yasa gereği bulundurulması gereken uzman yer almadı. Hâkimin sorularını kavrayamıyordu. Zaten tutuklanması kendisiyle ilgili değil. Abisinden kalan bazı kitaplar ve notlarla ilgili. Bugüne kadar ev ve hastane dışında bir yerde olmadı, ama şimdi hapishanede. Tutuklanmanın ne demek olduğunu anlayamayacak durumda bir insan. Cezaevi disiplinini anlayacak konumda değil. Ayrıca tedavi süreci devam ediyor. O da tutukluluk nedeniyle aksıyor. Durumunun yeniden değerlendirilmesini ve tutukluluğunun sonlandırılmasını istiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler