BİMER'e şikâyet yağmuru... Bozdağ sorulara yanıt vermedi

OHAL’in ilan edilmesinin ardından BİMER’e yapılan başvurulardaki yoğun artış dikkat çekiyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, BİMER’e yapılan şikâyetler sonucu kaç kişi hakkında soruşturma açıldığı ya da KHK ile ihraç edildiği sorularına yanıt vermedi.

Yayınlanma: 30.12.2017 - 22:27
Abone Ol google-news

Hükümetin OHAL ilan ettiği 21 Temmuz 2016’dan itibaren 30 Kasım 2017’ye kadar Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapılan başvuru sayısında rekor artış yaşandı. Bu dönemde 2 milyon 660 bin kişi BİMER’e başvurdu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, BİMER’e yapılan şikâyetler sonucu kaç kişi hakkında soruşturma açıldığı ya da KHK ile ihraç edildiği sorularına yanıt vermedi.

HDP’li Müslüm Doğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, OHAL sonrasında BİMER’e yapılan başvuruları sordu. Doğan, “21 Temmuz’da ilan edilen OHAL sonrası BİMER’e yapılan başvuru sayısı nedir? Bu başvuruların bakanlık ve kurumlara göre dağılımı nedir? OHAL sonrasında BİMER’e yapılan başvuruların illere göre dağılımı nedir? OHAL sonrasında BİMER’e yapılan başvuruların konulara göre dağılımı nedir? Bu başvuruların kaçı 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgilidir? OHAL sonrasında BİMER’e yapılan başvurular sonucu kaç kamu personeline soruşturma açılmıştır? Hakkında soruşturma açılan k amu personellerinin bakanlıklara ve kurumlara göre dağılımı nedir? OHAL sonrası hakkında şikâyet olan kaç kamu personeli, yayımlanan KHK’lerle memuriyetten atılmıştır” sorularını yöneltti. Soru önergesine yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 21 Temmuz 2016-30 Kasım 2017 tarihleri arasında BİMER’e yapılan başvuru sayısının 2 milyon 660 bin 63 olduğunu açıkladı.

BİMER’e yapılan başvuruların sayısı, başvurulara ilişkin olarak yapılan işlem sayısı, başvuru yoluna göre dağılımı, başvuru konularına göre dağılımı ile başvuruların bakanlıklara göre dağılımının her yıl Başbakanlık Faaliyet Raporu’nda yayımlandığını belirten Bozdağ, bu başvurular sonucunda hakkında soruşturma açılan ya da KHK’lerle memuriyetten atılan personel olup olmadığı sorularına ise yanıt vermedi.

2 milyon 660 bin kişi

Başbakanlık verilerine göre, 2015 yılında BİMER’e 1 milyon 267 bin 665, 2016 yılında 1 milyon 729 bin 952 başvuru oldu. OHAL’in ilan edilmesinin ardından yapılan başvuru sayısının 2 milyon 660 bin olması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler