CHP’de gözler İstanbul’da... Kılıçdaroğlu'ndan 'gerginlik çıkmasın' uyarısı

İzmir ve Ankara’da kongrelerini tamamlayan CHP’de, başkentte ‘İstanbul Zirvesi’ yapan Kılıçdaroğlu, ilçe başkanlarına ‘gerilim istemediğini’ söyledi.

Yayınlanma: 08.01.2018 - 22:47
Abone Ol google-news

CHP’de Ankara ve İzmir kongrelerinin sonuçlarının belli olmasının ardından gözler İstanbul’a çevrildi. İstanbul için genç, dinamik, 2019’a giden süreçte 24 saat alanda olabilecek ve örgütü belediye vesayetinden kurtaracak bir isim aranırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul ilçe başkanlarını genel merkeze çağırdı. Görüş alışverişinin yapıldığı “İstanbul Zirvesi”nde Kılıçdaroğlu’nun kongre sırasında kavga ve gerginlik çıkmaması yönünde uyarıda bulunduğu öğrenildi.

CHP’nin kritik iki büyük ili, Ankara ve İzmir kongreleri hafta sonu sonuçlandı. Ankara’da CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun devreye girmesiyle mevcut il başkanı Adnan Keskin, Kılıçdaroğlu’nun açış konuşmasını yaptığı kongreyi kazanarak ikinci kez il başkanı koltuğuna oturdu. İki ismin yarıştığı kongrede eski Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yalçınkaya’nın Kılıçdaroğlu’nun Keskin’i işaret etmesine karşın 256 oy alması dikkat çekti. Kongrede dikkat çekici bir diğer konu ise Kılıçdaroğlu’nun salona girişi oldu. Kılıçdaroğlu salona, Ankara Büşükşehir Belediyesi için adı geçen eski Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım’la yan yana geldi.

İzmir’de başkan Yücel

İzmir’de ise iki genç isim Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “uzlaşı adayı” olarak gösterilen Deniz Yücel ile Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü yarıştı. Önceki gün gerçekleşen kongrede Gümrükçü’nün adaylık konuşması sırasında ortalık karıştığı için kongreye ara verildi. Bir süre sonra kaldığı yerden devam eden kongrede, sandıktan 355 oyla Yücel çıktı. Gümrükçü ise 234 ol aldı.

Ankara ve İzmir’in kesinleşmesinin ardından gözler 13 Ocak Cumartesi günü gerçekleşecek İstanbul il kongresine çevrildi. 39 ilçe başkanını çağırarak genel merkezde bir “İstanbul Zirvesi” toplayan Kılıçdaroğlu’nun toplantıda başkanlara İstanbul için nasıl bir aday istediğini ve başkanların kafalarındaki isimleri sorup, görüşlerini aldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun başkanlara kongrenin küskünlük kırgınlık olmadan atlatılması uyarısında bulunduğu kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler