Cumhuriyet'e tehdit Meclis gündeminde

"Cumhuriyet Gazetesi çalışanları hakkında canlı yayında “Sizin gibileri katletmek mübahtır” diyerek açık açık Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarını hedef gösterip, katliamla, ölümle tehdit eden sunucusu Yusuf Ozan hakkında ne tür yasal işlem yapılacaktır?"

Yayınlanma: 14.02.2018 - 10:04
Abone Ol google-news

<video:924147>

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Akit TV'den Cumhuriyet çalışanlarına yönelik canlı yayında yapılan 'katliam' çağrısını Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu'nun Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanmak üzere Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesi şöyle:

Akit Tv’de yayınlanan "Gün Başlıyor" programının sunucusu Yusuf Ozan, Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarını canlı yayında “Sizin gibileri katletmek mübahtır” diyerek ölümle tehdit etmiştir.

 Ayrıca sunucu “Tek adam rejimi olsaydı ah keşke olsa… Sizi iki dakikada kapatsa, keşke bir de şeriat olsa, keşke idam olsa sizi sallandırsa açık konuşuyorum hepiniz hainsiniz…”

 “Demokrasi kılıfının ardına saklanan sizler bu vatanın başına belasınız. İster alının ister yırtının keşke bu ülkede idam olsa.”

 “Kellenin gitmesi lazım…”

 “Demokrasi falan hikaye savaşta sizin gibileri katletmek mübahtır.”

 “Öfkeme yenik düşüyorum siz hakikaten namus yoksunusunuz.”

 “Sizlerin Allah belanızı versin! Kansızsınız, namussuzsunuz, şerefsizsiniz, haysiyetsizsiniz. Sizde bir dirhem din iman yok. Bir dönemin kalıntılarısınız." ifadelerini kullanmıştır.

 Bu bağlamda;

 1.Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarını canlı yayında “Sizin gibileri katletmek mübahtır” diyerek ölümle tehdit eden Akit Tv "Gün Başlıyor" programının sunucusu Yusuf Ozan hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

 2.Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

 3.Cumhuriyet Gazetesi çalışanları hakkında canlı yayında “Sizin gibileri katletmek mübahtır” diyerek açık açık Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarını hedef gösterip, katliamla, ölümle tehdit eden sunucusu Yusuf Ozan hakkında ne tür yasal işlem yapılacaktır?

 4.Sizin gibileri katletmek mübahtır”, “Tek adam rejimi olsaydı ah keşke olsa… Sizi iki dakikada kapatsa, keşke bir de şeriat olsa, keşke idam olsa sizi sallandırsa açık konuşuyorum hepiniz hainsiniz…”,

 “Demokrasi kılıfının ardına saklanan sizler bu vatanın başına belasınız. İster alının ister yırtının keşke bu ülkede idam olsa.”,

 “Kellenin gitmesi lazım…”,

 “Demokrasi falan hikaye savaşta sizin gibileri katletmek mübahtır.”,

 “Öfkeme yenik düşüyorum siz hakikaten namus yoksunusunuz.”,

 “Sizlerin Allah belanızı versin! Kansızsınız, namussuzsunuz, şerefsizsiniz, haysiyetsizsiniz. Sizde bir dirhem din iman yok. Bir dönemin kalıntılarısınız." ifadelerini kullanan sunucusu Yusuf Ozan'ın, bu ifadeleri akabinde Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına yapılacak olası bir saldırıda sorumlu ya da sorumlular kimler olacaktır?

 5.Sunucu Yusuf Ozan'ın kullandığı ifadeler göz önüne alındığında, Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına yönelik herhangi bir saldırı ihtimaline karşın AKP Hükümeti etkin ve somut güvenlik tedbirleri almış mıdır ya da alacak mıdır?

 6.Sizin gibileri katletmek mübahtır”, “Tek adam rejimi olsaydı ah keşke olsa… Sizi iki dakikada kapatsa, keşke bir de şeriat olsa, keşke idam olsa sizi sallandırsa açık konuşuyorum hepiniz hainsiniz…”,

 “Demokrasi kılıfının ardına saklanan sizler bu vatanın başına belasınız. İster alının ister yırtının keşke bu ülkede idam olsa.”,

 “Kellenin gitmesi lazım…”,

 “Demokrasi falan hikaye savaşta sizin gibileri katletmek mübahtır.”,

 “Öfkeme yenik düşüyorum siz hakikaten namus yoksunusunuz.”,

 “Sizlerin Allah belanızı versin! Kansızsınız, namussuzsunuz, şerefsizsiniz, haysiyetsizsiniz. Sizde bir dirhem din iman yok. Bir dönemin kalıntılarısınız." ifadelerinin yer aldığı Akit Tv "Gün Başlıyor" programı ile ilgili olarak RTÜK ne tür işlemler yapmıştır ya da yapacaktır?

 7.Akit Tv'de benzer ifadeler ile son 1 yılda vatandaşları hedef gösterdiği gerekçesiyle toplam kaç kişi hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmıştır? Başlatılan inceleme ve soruşturmaların akıbeti nedir?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler