CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den 'ittifak' açıklaması

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AKP-MHP ittifakı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 24.02.2018 - 12:54
Abone Ol google-news



CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim ittifakı hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İnce, AKP-MHP ittifakına 'çıkar ittifakı' ve "Ne istedin de vermedik' koalisyonu" benzetmesi yaptı.

CHP'li İnce'nin açıklamaları şöyle:

1- Hani koalisyonlar dönemi sona ermişti? Bana barajı atlat sen de başkan ol ittifakının adı çıkar ittifakıdır, çıkar koalisyonudur.
2- Bu ittifaka girenlerin derdi Vatan, Memleket, Millet, Cumhuriyet, Demokrasi değil kendi koltuklarıdır.
3- Biri Başkan olmak, diğeri Parti Başkanı kalmak istiyor. Biri Yüzde 50’yi bulamam, diğeri Yüzde 10’u bulamam diyor. Bu bir “Ne istedin de vermedik” koalisyonudur.
4- Demokrasi ve temsilde adalete aykırı olan yüzde 10 barajını düşürmek/kaldırmak yerine baraj sorunu yaşayan partiye milli irade gaspıyla, hileyle baraj atlatmaya çalışmak bu çıkar ittifakının rezilliğini ortaya koymaktadır.
5- Şark kurnazlığına bak. Biri kazanınca diğeri de kazanmış sayılacakmış! Milliyetçiliği ayaklar altına alan kazanınca milliyetçiler de kazanacakmış.
6- AKP/MHP ittifakı yetmeyince yanlarına bir de YSK’yı almışlar ve bu koalisyonu AKP/MHP/YSK koalisyonuna dönüştürmüşlerdir. Bu ikili koalisyon değil üçlü koalisyondur.
7- YSK’yı yanına alıp Mühürsüz oyları geçerli saysan da, hatta mühürsüz oyların tamamını kendi hanene yazsan da kiminle ittifak yaparsan yap son değişmeyecektir.
8- Esas ittifakı Huzur isteyen, Hukuk isteyen, Adalet ve Demokrasi diyen, memleketin ve çocuklarının geleceğini düşünen millet sandıkta yapacaktır..


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler