Anıt Saray’a takıldı

Ankara Tren Garı’ndaki katliamda yaşamını yitirenler için belediyenin inşa edeceği ‘Demokrasi Anıtı’ 2 yıl 4 ay geçmesine karşın yapılmadı. Anıt S‘ aray onayı’nı bekliyor.

Yayınlanma: 03.03.2018 - 22:33
Abone Ol google-news

10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı’nda yaşanan katliamda yaşamını yitiren 101 kişinin anısına inşa edeceği “Demokrasi Anıtı” unutuldu. Melih Gökçek döneminde belediye meclisinde alınan kararla yapılması planlanan anıt, aradan 2 yıl 4 ay geçmesine karşın inşa edilemedi. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, anıt için belediyenin Cumhurbaşkanlığı’na görüş yazısını beklediğini söyledi. Anıt için belediye meclisinde mücadele ettiklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, “Belediye başkanlığı bu süreç içinde hiçbir adım atmadı. Konuyu 2-3 kere gündeme getirdik ama gelişme yaşanmadı. Bu belediye bir gecede Erzincan’a saat kulesi yapıp gönderiyor ama belediyeye 200-300 metre uzaklıktaki bu anıtı yapamıyor. Bu anıtı yapmamak, geciktirmek bu insanların acılarını yok saymaktır. Demokrasi Anıtı’nın bir an önce yapılması için CHP grubu olarak mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Saray’a sormuşlar

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı ve katliamda yaşamını yitiren avukat Uygar Coşgun’un eşi avukat Mehtap Sakinci Coşgun, “Anıt komisyonu kurduk dernek olarak. Oradaki anıt bizim her ayın 10’unda hatırladığımız bir süreç değil. Biz yeni büyükşehir belediye başkanından randevu almaya çalıştık. Ancak geri dönüş yapılmadı. Bize son olarak Cumhurbaşkanlığı’na görüş yazısı sorulduğu söylendi. Yani şu an oraya bir anıt yapılıp yapılmayacağı ile ilgili Cumhurbaşkanlığı’ndan görüş bekleniyor. Bunun hukuki prosedürdeki yerini bilmiyoruz. Normalde belediye meclisi kararlarının derhal uygulanabilirliği noktasında yapılan şeyi hukuki bulmadık” dedi. Coşgun, “Her gün bizi unutturmaya dair bir hamleyle karşı karşıya kalıyoruz. Biz sesimiz çıktığı sürece anıtlaşma mevzusunu, özellikle o alanın hayatını kaybedenlerin hatırasını yaşatacak, o günün önemini gelecek nesillere aktarmak için yeniden düzenlenmesini ve alınan karara uygun şekilde işlem yapılmasını takip edeceğiz” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler