Mimar Alev Şahin, hak aramanın faturasını ödedi

KHK mağduru, mimar Alev Şahin'e bir yılı aşkın süredir oturma eylemi yaptığı iin, 'valiliğin aldığı tedbire aykırı hareket ettiği' gerekçesiyle 750 TL para cezası verildi

Yayınlanma: 13.03.2018 - 10:38
Abone Ol google-news

KHK ile 6 yıldır çalıştığı işinden edilmesinin ardından, bir yılı aşkın süredir oturma eylemi yapan ve iki kez gözaltına alınan mimar Alev Şahin’e şimdi de para cezası verildi. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı ‘valiliğin aldığı tedbire aykırı hareket ettiği’ gerekçesiyle 750 TL para cezası verdi. Gazetemize konuşan Şahin, “Para cezası da hukuksuzluğun başka bir boyutu. Avukatlarımla bu durumu konuştuk. Ödemeye karar verdik. Direnenler belki kazanmayabilir ama direnmeyenler hiç bir zaman kazanamaz” dedi.
 
‘Pes ettiler’
 
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nca alınan kararda, kamu davası açmak için yeterli delilin olduğu belirtilerek, cezaya denk gelen miktarın 10 gün içinde ödenmesi gerektiği ve ödenmediği takdirde kamu davası açılacağı bildirildi. Karara tepki gösteren Şahin, valiliğin eylem yasağına rağmen direnişine devam ettiğini belirterek, “İki kere gözaltına alındım. Ben eylemi sürdürünce pes ettiler. İşine ekmeğine sahip çıkmak , OHAL ile birlikte eylem yapmak yasak da ilan edilse bir suç karşılığı oluşturmuyor. Bazen arkadaşlarlarla espri yapıyoruz. Paramızla dayak yiyip gözaltına alınıyoruz. Direndiğiniz zaman bir taraf mutlaka pes ediyor. Eğer siz pes edecek taraf olmayacağınızı karşı tarafa hissettiriyorsanız faşizme geri adım attırabilirsiniz” diye konuştu. 
 
‘Halkla bağımı koparmaya çalışıyorlar’
 
Güvenlik şube polislerinin tüm gün eylem yaptığı alanda beklediğine değinen Şahin, şöyle devam etti: “Benim güvenliğini düşündükleri için orada beklemiyorlar. Etrafında polis telsizleriyle dolaşarak halkla olan bağımı  koparmaya çalışıyorlar.  O da çok karşılık bulmadı. İnsanlar haberlerde görüp yaşadıklarımı bana soruyorlar. Öğrenciler geçmiş olsuna geldi. Şehir dışından çiçeklerle gelenler oldu. Geçen hafta moralli bir hafta geçirdim diyebilirim. Zafere kadar devam edeceğim, geri adım atmayacağım. Faşizm tüm yollarını denedi. En üst ağızlardan önce örgüt yakıştırmaları yapıldı. Nuriye ve Semih sürecinde de böyle oldu. Doğru yoldayım. Vazgeçmediğimiz sürece kazanacağız.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler