‘Türkiye İzmir olsun’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda 14 yılı geride bırakan Aziz Kocaoğlu mutlu, umutlu ve barış içinde yaşayan İzmirlilerin örnek alınmasını istedi.

Yayınlanma: 31.03.2018 - 22:41
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 14 yıllık belediye başkanlığı süresince yaşama geçirdiği projeleri “İzmir modeli” başlığı altında kamuoyuna tanıtırken “Türkiye İzmir gibi olsun” dedi.

“Güneş İzmir’den doğuyor” sloganıyla ve İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarından kooperatif üyelerine dek geniş kesimden temsilcilerin katılımıyla Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı, bir anlamda Kocaoğlu’nun yeniden başkan adaylığının ilanı olarak değerlendirildi.

İzmir’in örnek alınmasını isteyen Kocaoğlu, şunları söyledi: “İstiyoruz ki; sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve empatiyi artık pek dikkate almayan, birbirine fazla güvenmeyen, hak ve hukuk yerine emrivakilerle yol almayı alışkanlık haline getiren benim güzel ülkem, kafasını çevirip biraz da İzmir’e baksın. İzmir’in, İzmirlilerin lugatına da arada bir göz atsın örneğin. Hoşgörüyü, toleransı, empatiyi görsün ve öğrensin. Çatışmaların, kamplaşmaların, karpuz gibi bölünmelerin arttığı şu dönemde mutlu, umutlu, barış içinde yaşayan İzmirlilerden feyz alsın Ankara. İzmir’den yükselen sese kulak versin. Farkımızı fark etsin. Bize önyargılı bakmasın. Dışlamasın. Ötekileştirmesin. Karşımıza türlü türlü engel çıkarmasın. Omuz versin, el uzatsın. Güzel İzmir’de güzel şeyler olduğunu kabul etsin. Yerelden kalkınma başarımızı kıskanmasın; aksine gurur duysun, mutlu olsun. Demokrasiye inansın.”

“Türkiye İzmir gibi olsun” çağrısı yapan Kocaoğlu, konuşmasını “Mustafa Kemal Atatürk’e, onun ilkelerine ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlılığından hiçbir zaman taviz vermeyen; kuruluş ve kurtuluşun kenti İzmir olarak, hemşehrilerimize sunduğumuz özgür ve demokratik yaşamı ve oluşturduğumuz yerelden kalkınma modelini Türkiye’ye açıyoruz. Güneş İzmir’den doğuyor artık” sözleriyle tamamladı. 14 yılda yapılanların yer aldığı sunumun ardından soyadı günün sloganıyla uyumlu İzmirli sanatçı Burcu Güneş “İzmir’de Günbatımı” şarkısını seslendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler