HDP’den iki yıl sonra Kuzey Irak ziyareti

HDP heyeti i 6 Nisan tarihinde Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne giderek başta KDP Genel Başkanı Mesut Barzani ve Neçirvan Barzani olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir aya gelecek.

Yayınlanma: 03.04.2018 - 23:01
Abone Ol google-news

 

HDP iki yıl aradan sonra Kuzey Irak’a yapacağı ziyarette güncel gelişmeleri ele alacak. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki HDP heyeti Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni ziyaret edecek. HDP heyeti başta KDP Genel Başkanı Mesut Barzani ve Neçirvan Barzani olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir aya gelecek. Ziyaretin ana gündem maddesinin Kürt ulusal birliği olduğu da belirtiliyor. HDP heyeti en son Eylül 2016 tarihinde Kuzey Irak’a ziyaret gerçekleştirmişti.

HDP Eş Genel Başkanı, partisinin kongresinde, eş başkan olmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini 6 Nisan tarihinde Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne gerçekleştirecek. Edinilen bilgiye; HDP Eş Başkanı Buldan’ın yanı sıra milletvekilleri Feleknaz Uca, Osman Baydemir, İmam Taşçıer, Berdan Öztürk ve MYK üyesi Zeynep Boğa da ziyarete katılacak. HDP heyetinin ziyaret kapsamında siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmesi planlanıyor.

Kürt ulusal birliği görüşülecek

Ziyaret kapsamında HDP heyetinin KDP Genel Başkanı Mesut Barzani ve Neçirvan Barzani gibi isimlerle de bir aray gelmesi beklenirken, Kuzay Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin hükümet yetkilileriyle de çeşitli temasların yapılacağı ifade ediliyor. Edinilen bilgiye göre görüşmede başta güncel siyasi konuların ele alınacağı ifade ediliyor. Görüşme kapsamında Kürt ulusal birliğine yönelik çalışmalar hakkında da görüş alışverişi yapılacağı dile getiriliyor. HDP Eş Başkanı Buldan’ın başkanlığındaki heyetin 6 Nisan’da başlayacağı Kuzey Irak ziyareti 8 Nisan’da sona erecek. Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın başkanlığındaki heyet en son 2 yıl önce Eylül 2016 tarihinde Kuzey Irak’a ziyaret gerçekleştirmişti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler