Ertuğrul Özkök'den Abdülkadir Selvi'ye: Bunu 'asla' yapma!

Siyaset yazmayan yazardan, siyaset yazana altın öğüt.

Yayınlanma: 20.04.2018 - 09:25
Abone Ol google-news

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "26 Ağustos'ta erken seçim yapılsın" çağrısına 24 saat içinde "Erken seçim 24 Haziran'da yapılacak" diye yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'ye yakın siyaset yazarlarını da ters köşe yaptı.

Bugüne kadar defalarca "Erken seçim yok" yazısı yazan ve son olarak 4 Nisan tarihinde yazdığı "Erken seçim lobisi ve Putin ziyareti" başlıklı yazıda Erdoğan'ınerken seçim çağrısı yapmasından umudu kesenlerin Bahçeli'ye bel bağladığını ancak MHP liderinin bu 'lobiyi' hayal kırıklığına uğrattığını savunan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi şöyle yazmıştı:

"Ankara’da güçlü bir erken seçim lobisi var. Önceleri umutlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlamışlardı. Yerel seçimlerde AK Parti’nin oyunun düştüğünü belirterek, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin öne çekilmesi gerektiğini savunuyorlardı. Erdoğan bu senaryolara prim vermeyip, ”Seçimler zamanında yapılacak” diye kestirip atınca gözlerini Bahçeli’ye çevirmişlerdi. Bahçeli’nin Ecevit ve Yılmaz’la koalisyon ortağı olduğu sırada sürpriz bir şekilde 3 Kasım 2002 seçimlerine gidilmesi kararını hatırlatıp, ”Bahçeli, sonbaharda seçim kararı alabilir” diyorlardı. Erken seçim tezlerinden birini de İYİ Parti oluşturuyordu. Bahçeli’nin İYİ Parti’nin seçimlere katılmasını önleyecek bir tarihte erken seçim kararı alacağını savunuyorlardı. Hem Erdoğan hem Bahçeli, erken seçim lobisinin umutlarını boşa çıkardı."

ÖZKÖK'TEN DERS

Uzun süredir siyaset konularında yazmamaya gayret gösteren Ertuğrul Özkök ise bugünkü yazısında isim vermeden Selvi'yi uyardı. Özkök'ün yazısında "Siyaset yazmayan yazardan, siyaset yazana altın öğüt" başlıklı bölüm şöyle: 

- Asla “asla” deme, bu ülkede hiçbir şey asla değildir.

 *

 - Tek bir “asla” kontenjanın varsa onu asla şu cümle için kullanma: “Erken seçim yok”.

 *

 - “Erken seçim yok” cümlesini ille de yazacaksan, bir siyasetçinin ağzından, tırnak içinde yaz.

 Çünkü erken seçim kararı alındığında, siyasetçiye “Niye yalan söyledin” diye sormazlar, sana “Niye yazdın” diye sorarlar.

Özkök'ün yazısının tamamı için


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler