Erdoğan'dan Abdullah Gül iması

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e isim vermeden yüklendi. Erdoğan, "Sadece geçtiğimiz 7-8 günde yaşanan hadiseler dahi milletimize kimlerin kendisi için çalıştığını, kimlerin kumpas peşinde koştuğunu göstermiştir. Herhalde bunların isimlerini açıklamaya gerek yok. Bizim için önemli olan karşımızda kimlerin olduğu önemli değildir" dedi.

Yayınlanma: 27.04.2018 - 11:18
Abone Ol google-news

<video:965103>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da partisinin genel merkezinde genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. 

Erdoğan, CHP'li 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesini eleştirerek, "AK Parti'de bir bayrak yarışı görev değişimleri bu anlayış ile yapılır. Genel Başkan olarak konusuna göre hangi yetkili kurulumuzda değerlendireceksek oradaki arkadaşlarımı dinlemeden, müzakere etmeden herhangi bir karar aldığımız vaki değildir. Siz bakmayın bazılarının AK Parti'yi tek adamlıkla suçlamalarına. Bu ülkede diktatör görmek isteyen bir gecede 15 milletvekiline partisine kamuoyuna milletimize hiçbir makul gerekçe göstermeden siyaset mühendisliği ürünü yöntemlerle zorla parti değiştirenlere bakmalıdır. Bunları kim seçti? Ve sen bunları ağlatarak kendi evinden kabul edemeyeceği bir yere ihraç edip gönderiyorsun. Böyle bir şey olabilir mi? Ama diktatörler bunu yapar" dedi.

"SADECE 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE KISA BİR BELİRSİZLİK DÖNEMİ YAŞANDI"

Seçim ittifakında yapılan düzenlemeye ilişkin Erdoğan, "Sadece 7 Haziran seçimlerinde kısa bir belirsizlik dönemi yaşandı. Bunun faturasının ağırlığını hep birlikte gördük. Yaklaşık 4 ay sonra milletimiz yeniden emaneti ehline teslim ederek bu haramzadelere dersini vermiştir. Seçim ittifaklarını hukuki zemine ulaştırarak milletimizin karşısına gizli kapaklı anlaşmalar ile değil şeffaf bir şekilde çıkabilmesine imkân da sağladık. Bu süreçte Ana muhalefet partisi ve artık onun tabi müttefiki haline gelmiş bölücü terör örgütünün güdümündeki parti ile onlara sonradan eklemlenen örtülü ittifakı ile karşılaştık. Biz milletimizin gözü önünde ittifak yaparken onlar kapalı kapılar ardında yürüttükleri kirli pazarlıklarla bu süreci sürdürmeyi tercih ettiler" ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM KARARI

Erken seçim kararının alınma nedenine değinen Erdoğan, "Anamuhalefet partisinin eskiden beri sergilediği 'hadi seçime gidelim' tarzındaki kuru sıkı efelenmelerini yenilen pehlivan güreşe doymazmış hesabı açıkçası ciddiye almıyorduk. Ancak MHP'nin yaptığı erken seçim çağrısı dikkatle değerlendirmemiz gereken farklı bir iklimin oluşmasına yol açtı. 1 buçuk yıl daha koltuğumuzda oturabilirdik. Ama dert koltuk değil ülkede huzur, refah nasıl olacak? 'hodri meydan mı diyorsun?' İşte meydan çık. Erken seçim demek bu 1 buçuk yıldan vazgeçmek anlamına gelmiyor. Erken seçim yapma bu sistemden kaynaklanıyor. İdeallerimiz seçimi vaktinde yapmaktı. Ama şartlar bizi bu noktaya getirdi" açıklamasında bulundu. 

ERDOĞAN: ERKEN SEÇİME GİTTİK ÇÜNKÜ... - VİDEO

<video:965093>

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

Sadece geçtiğimiz 7-8 günde yaşanan hadiseler dahi milletimize kimlerin kendisi için çalıştığını, kimlerin kumpas peşinde koştuğunu göstermiştir. Herhalde bunların isimlerini açıklamaya gerek yok. Bunun en güzel cevabını beni milletim cevabı sandıkta demokratik bir şekilde verecektir. Hikmetini kendilerinden başka kimsenin çözemediği dalaverelerle siyaset yaptığını sananların durumunu milletim ibretle izliyor. Bizim için önemli olan karşımızda kimlerin olduğu önemli değildir. Kim olursa olsun. Hiç önemli değildir. Asıl önemli olan bizim milletimizle nasıl kucaklaşacağımızdır.

Tüm güçlerini Türkiye'yi yönetmeye talip olmaya değil, şahsıma ve Ak Parti'ye karşı seferber ettiler. Buradan ilan ediyorum: Yine başaramayacaksınız. 

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇİRKİN İFADE - VİDEO<video:965145>

Ana muhalefetin başındaki zat kendine göre cumhurbaşkanı tanımı yapıyor. Ya sen bu tanıma en uyan insansın ya. Niye olmadın? Senden daha iyisi olur mu? Sen bu tanımın ta kendisisin. Yumuşaksın, ekonomiyi iyi biliyorsun. Gel aday ol. Niye olmadın? Hala arayıştasın. Ya bulamadın mı bir tane? Ya bulamazsın, çünkü senden daha iyisi yok. Sen de her numara var. Akşam başkasın, sabah başkasın. SSK’yı ne hale getirdiğini bilmeyen yok. Asabiyet, sinirlenmek buysa sende var. Rahatlık da grup toplantından bütün partililerini kovup dışarı atabiliyorsun. Çok yumuşaksın. Herhalde bir tane bulacaktır. Bunların ne projeleri var, ne renkleri var. Yaptıkları mesainin yarısını bu kişi milletin karşısına çıktığında ne söyleyecek? Cumhurbaşkanı olduğunda ne yapacak sorularının cevaplarını haşretseler belki daha çok mesafe kat edecekler.

Ak Parti iktidarında biz Türkiye'yi 3,5 kat büyüttük. Senin ortaya çıkaracağın aday ne diyecek, büyüteceğiz mi diyecek? Milletim uygulamayı görüyor.

Bay Kemal, ülkemize gelen Suriyeli mültecilere burayı dar etti. Seçim kampanyalarında "biz gelir gelmez bunları geri göndereceğiz" dedi. Bunlarda o ensar anlayışı yok. Bunlarda ejdadımızdan devraldığımız o merhamet duygusu yok.

"BUNLARA KALSA KÖPRÜLER YIKARLAR. BUNLARA KALSA MARMARAY'I, AVRASYA'YI İMHA EDERLER"

Erdoğan, "Yeni dönemi 81 milyon vatandaşımız ile inşa edeceğiz. Diğerleri milletimize ne vadediyorlar? Ecdadımıza hakaret ederek mi milletimize hizmet edecekler. Terör örgütleriyle kol kola gezerek mi ülkemizi güçlendirecekler? Meclis'te birbirlerine milletvekili ikram ederek mi milli iradeyi yüceltecekler? Bunlara kalsa İstanbul Boğazı'nda bir inci gibi dizili köprüler yıkarlar. Bunlara kalsa Marmaray'ı, Avrasya'yı imha ederler. Bunların dikili ağacı yok dikili olanı da yıkarlar. Bunlara kalsa ekonomimizi yine IMF'ye teslim ederler. Döviz rezervini tamamıyla yeniden sıfırlarlar. Maharetleri olanı tüketmek" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler