'Muhaberat Devleti' için bir adım daha

Ankara'da bulunan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kaldırılarak yetkileri MİT'e devredilecek.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 09:13
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, miting yaptığı Ordu’dan Ankara’ya dönerken, geziye davet ettiği gazetelerin genel yayın yönetmelerinin sorularını yanıtladı.

17 ve 25 Aralık'ta Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonu sonrasında Operasyonda imzası olan savcıların görev yerleri değiştirilmiş, Twitter ve Youtube gibi paylaşım siteleri bizzat Başbakan'ın emri ile kapatılmıştı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Muhaberat devleti mi kuruluyor" iddialarını güçlendirecek bir açıklamaya daha imza attı.

‘TİB’i kaldıracağız’

Yargıtay Başkanlık Kurulu seçimi, HSYK’nın bundan sonraki yapısını etkiler mi?

Çok farklı şeyler. HSYK’nın 22 üyesinden 4’ünü cumhurbaşkanı seçiyor, 1’ini Adalet Bakanı, 1’ini müsteşarı, 1’ini Türkiye Adalet Akademisi, 3’ünü Yargıtay, 2’sini Danıştay seçiyor. 7’sini adli yargı seçecek, 3’ünü ise birinci derece idari yargı hâkim ve savcıları seçiyor. HSYK’nın yeni tablosunu 12 Ekim’de göreceğiz. Çarşaf liste belirleyici oluyor.

HSYK’nın yeni yapısı paralel yapı diye isimlendirdiğiniz mücadele sürecini etkiler mi?

HSYK’nın elinde olanlar çok sınırlı. Zaten şimdi yargı süreci başlıyor. Sulh Ceza hâkimleri bu süreci götürecek. Bugüne kadar toplanan tüm deliller, paralel yapı olgusunu şayiadan vakaya dönüştürdü. Bunun yanı sıra TİB’i (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) ile ilgili bir çalışmamız var. Böyle bir TİB olmaz. Zaten MİT de bu işi yapabiliyor. TİB’i kurumsal olarak kaldırıp, yetkilerini MİT’e devredeceğiz. (Milliyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler