İnce: Erdoğan simitçiye çağırsa giderim

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde randevu vermesiyle ilgili olarak, "Fark etmez, simitçiye çağırsa oraya da giderim" dedi.

Yayınlanma: 09.05.2018 - 10:24
Abone Ol google-news

<video:971039>

CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Ahmet Tuncay Özkan, Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP'li bazı milletvekilleri, partililerin eşlik ettiği İnce, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi. Üzerinde "CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce" yazılı çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunan İnce, ardından dua etti.

 "DEDENİN KOLTUĞUNA OTURACAĞIM"

 Ardından Anıtkabir merdiveninde beraberindekilerle fotoğraf çektiren İnce, İsmet İnönü'nün torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ı yanına çağırarak, "Mayıs ayında Ecevit'e karşı kurultayı kaybediyor İsmet İnönü, Yalova'ya dinlenmeye geliyor. Ben de 8 yaşında bir çocuğum. İnek otlatıyordum. İsmet Paşa'nın elini öptüm orada. Gülsün Hanım ile aramızda hep bir espridir bu. Dedim ki, 'Sen Paşa'nın torunusun, ben çobanın torunuyum.' Ama az önce, 'Dedenin koltuğuna oturacağım' dedim" diye konuştu. 

İnce, beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir’i ziyaret ettikten sonra Türk-İş Genel Merkezi’ne geldi. İnce burada yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin huzura barışa ihtiyacı var. Bu sebeple dün cumhurbaşkanı adaylarından randevu istedim. Saadet Partisi ile görüştüm. Erdoğan ve Akşener’den cevap bekliyorum. Adalet Bakanlığı izin verirse Demirtaş’ı Çarşamba günü ziyaret edeceğim. Bu gerginliği sona erdirip Türkiye’yi demokratikleştirmemiz ve örgütlü bir toplum yapmamız lazım. Bizim derdimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek değil, bizim kişilerle işimiz yok. Türkiye’yi geri döndürmeyeceğiz, en ileri götüreceğiz. 'Tayyip Erdoğan’ı yargılayacak mısın' diye soruyor halk. Hayır benim işim yargılamak değil. Benim cumhurbaşkanı olarak ekibimle birlikte bizim görevimiz adil bir yargı. Bağımsız bir mahkeme. Düğme iliklemeyen çay toplamayan hakimler bulacağız. Bu vatanın namuslu evlatları var. ” ifadelerini kullandı.

<haber-dikey:970953,971366>

 "SİMİTÇİYE ÇAĞIRSA ORAYA DA GİDERİM"

 Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İnce’yi partime davet ederim” sözlerine ilişkin, Erdoğan’ın “Partime davet edebilirim, hem ayağı alışsın” dediğini anımsatarak, “Sayın AK Parti Genel Başkanının partisine benim ayağım alışmaz. Bence saraya davet etmemesinin nedeni, ayağım oraya alışır diye korktu herhalde. Oraya gidersem ayağım alışır bir daha oradan çıkmam diye düşünmüştür.” diye konuştu.

 "Cumhurbaşkanı Erdoğan sizi partisine davet ederse gitmeyecek misiniz" sorusuna İnce, “Memleket işlerinde küslük olmaz. Biz memleket sevdası için yola çıktık. Fark etmez benim için simitçiye çağırsa oraya da giderim. Halk tipi bir cumhurbaşkanı olacağım. Ankara’da trafik aksamayacak. Bisiklete binen, simitçide oturabilen, esnaf lokantasında yemek yiyen, pazara giden, pazardan alışveriş yapan olacağız. Türkiye geleneklerine geri dönecek” cevabını verdi.

<haber-yatay:971362,971033>

 "KÜRT SORUNU AYNI ZAMANDA BİR AHLAK SORUNUDUR"

 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı olduğunda OHAL’i hemen kaldıracağını belirten İnce, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Çarşamba günü Edirne, Perşembe günü Hakkari ve Cuma günü de Rize’deyim. Kürt sorunu aynı zamanda bir ahlak sorunudur. Politikacılar Kürt sorununu ahlaksızca kullandılar. Her yerde farklı konuştular. Seçtiğim bu 3 şehirde aynı şeyleri konuşacağım ve yapamayacağım bir şey söylemeyeceğim.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler