Muharrem İnce’den “Cuma namazı” açıklaması!

Cumhuriyet Gazetesi, 24 Haziran öncesi başlattığı “Adaylarla Yüz Yüze” turunun ilk durağında CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile bir araya geldi. İnce’nin gündeme ilişkin yaptığı açıklamaların yanı sıra, “Cuma namazı” ile paylaştığı bir detay dikkat çekti.

Yayınlanma: 17.05.2018 - 12:30
Abone Ol google-news

<video:969009>

Cumhuriyet’in Cumhurbaşkanı adayları buluşmasının ilk konuğu CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu. İnce dün İstanbul’da gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Dijital Medya Koordinatörümüz Bülent Mumay, yazarlarımız Çiğdem Toker ve Tayfun Atay ile bir araya geldi. İnce’ye günlük gelişmeler ve kampanyasına ilişkin soruların ardından, özellikle muhafazakar kesime yönelik mesajları hatırlatıldı. Adaylığının cuma günü açıklanmasının ve akabinde cuma namazına gitmesinin, bu kitlenin desteğini almak için yapılmış bir hamle olup olmadığı sorulunca, İnce şöyle yanıt verdi:

 “Benim kimseye mesaj vermek gibi bir maksadım yok. Genel Başkanım beni evine davet edip ‘Adayımız sensin’ dediğinde, açıklanma tarihini kendim seçmek istediğimi söyledim. Evet cuma gününü, 4 Mayıs'ı ben seçtim. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920’da Meclis’i açarken yaptığı gibi… Adaylığımı açıklayıp Hacı Bayram Camii’nde cuma namazımı kılmak istedim.

Cumaya da ilk kez gitmiş değilim. Ben böyle bir adamım. Beni tanıyanlar bilir. Şöyle bir anekdot aktarayım. Yıllar önce CHP Yalova İl Başkanlığı için bir adayla yarışıyorum. Benim kazanmamam için rakibim ne yaptı biliyor musunuz? ‘Muharrem İnce cumayı kaçırmıyor’ diye propaganda yaptı. İşe yaramadı elbette. Sonra bakın ne oldu… İl başkanlığını ben kazandım. Rakibim de, CHP’den ayrıldı daha sonra AKP’ye il başkanı oldu!”

<haber-yatay:977194,977489>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler