Başbuğ aday olacak mı? Yanıt geldi

Partilerin aday listesini açıklamasına saatler kala kulis haberleri art arda geliyor. Bugün bazı haber sitelerinde eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un İYİ Parti'den vekil adayı olacağı iddiası tartışma yarattı. Başbuğ, İYİ Parti’den milletvekili adayı olacağına ilişkin iddialara yönelik açıklama yaptı.

Yayınlanma: 21.05.2018 - 07:36
Abone Ol google-news

İlk kez seçimlere girmeye hazırlanan İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi ile birlikte Millet İttifakı'nın içinde yer alıyor. İYİ Parti'den milletvekili olmak için 2 binden fazla kişinin adaylık başvurusu yaptığı belirtiliyor. Partinin Genel Başkanı Meral Akşener ise cumhurbaşkanlığı yarışına "katıldığı için milletvekili adayı olamıyor.

"ADAY OLDU İDDİASI"

Partinin kurucu üyelerinden eski Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili Aytun Çıray'ın ise İzmir'den aday olması bekleniyor. İYİ Parti Büyükçekmece Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Akpınar, Twitter hesabı üzerinden eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un İstanbul ikinci bölgeden aday olacağını yazdı. 

Demokrat Parti'nin de İYİ Parti listesinden aday göstereceği açıklandı.

BAŞBUĞ'DAN AÇIKLAMA

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İYİ Parti’den milletvekili adayı olacağına ilişkin iddialara yönelik açıklama yaptı.

Başbuğ'un açıklaması şu şekilde:

"Milletvekili adayı olacağıma ilişkin olarak medyada yer alan haberler doğru değildir."

<tweet:998464518962532354>

İYİ Parti Büyükçekmece Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Akpınar daha sonra yaptığı paylaşım için "Sn Başbuğ Hakkında Yaptığım Kasıtlı Bir Haber Değildir Bende Sosyal Medyada Gördüm ve Tebrik Ettim..Asılsız Haberden Dolayı Sn @ilkerbasbugcom Paşamızdan da Özür Dilerim Kamuoyuna Saygı ile duyurulur" diyerek özür diledi.

<tweet:998512437845471232>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler